ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα οι υπογραφές για την πρώτη αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός απροόπτου, υπογράφεται σήμερα 10.12.15 η πρώτη αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιδράσεων, κινητοποιήσεων, προσφυγών αλλά και ενός “αντάρτικου” δημοψηφίσματος που προκήρυξε ο εκλεγμένος με το κυβερνών κόμμα, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Πρόκειται για τις δυο συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Η σύμβαση θα υπογραφεί την Πέμπτη το μεσημέρι,……..
μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας (όμιλος Κοπελούζος) και έπειτα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται σε 1,25 εκατ. Ευρώ τα οποία θα καταβληθούν εφάπαξ στο ελληνικό δημόσιο, πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθλως και ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκ. Ευρώ καθώς και το 25% των προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα.
Η προώθηση της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης απο την κυβέρνηση έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, τα αεροδρόμια των οποίων βρίσκονται στο υπό παραχώρηση “πακέτο”. Οι σημαντικότερες εξ αυτών εκδηλώνονται στα Ιόνια Νησιά με “μπροστάρη” τον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο. Η Περιφέρεια έχει προκηρύξει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που “τρέχει” απο τις 7 Δεκεμβρίου ενώ έχει καταθέσει , μαζί με άλλους ΟΤΑ, προσφυγή στο ΣτΕ η οποία εκδικάζεται στις 8 Ιανουαρίου.
“Μουρμούρες” που δεν εκδηλώνονται επίσημα, προκύπτουν κι απο κυβερνητικούς βουλευτές ενώ ανοιχτά κατά της παραχώρησης έχουν τεθεί και ορισμένοι υπουργοί, όπως ο αρμόδιος για τις Υποδομές, Χρήστος Σπίρτζης.
Δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παν. Λαφαζάνης ο οποίος έκανε λόγο για “εθνικό έγκλημα”.