ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς συμφώνησαν σε συμβιβασμό Κατρούγκαλος και "Βήμα" για τα συμφωνητικά με το 12%...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
Συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που είχε υποβάλει ο νυν υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά του "Βήματος" για τα επίμαχα δημοσιεύματα του Μαρτίου 2015 σχετικά με τα ιδιωτικά συμφωνητικά που έκανε με απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης. Η εφημερίδα είχε παρουσιάσει σχετικό έγγραφο με...ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2015 όταν είχε ανακοινωθεί το όνομά του ως υπουργού αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η είδηση που βγαίνει από τη σημερινή διαδικασία, όπως έμαθε το press-gr,  είναι ότι οι δύο πλευρές έκαναν έναν κατ' αρχήν συμβιβασμό. 
Η πλευρά του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε νομικά από τον Λουκά Αποστολίδη, δέχτηκε να αναβληθεί η εκδίκαση και να μην προχωρήσει η αστική απαίτηση υπό την προϋπόθεση ότι την Κυριακή θα δημοσιευθεί στον "Βηματοδότη" κείμενο με το οποίο η εφημερίδα θα δεσμεύεται "να αποκαταστήσει την αλήθεια" σχετικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα που αποδίδονται σε "παραδρομή" του συντάκτη. 
Η πλευρά της εφημερίδας συμφώνησε με σχετική δήλωση που καταχωρήθηκε στα πρακτικά και έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 21 Απριλίου 2016 εν αναμονή της "αποκατάστασης της αλήθειας". 

Όταν είχε προκύψει το θέμα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε δηλώσει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι τελείως ανυπόστατο, συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού, ψεύδους και συκοφαντίας. Ανέφερε, επίσης, ότι θα απαιτήσει από τη συγκεκριμένη εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη και να καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ. Στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν το πράξει, θα καταθέσει αγωγή εναντίον της, ζητώντας πολλαπλάσιο ποσό, το οποίο, όπως είχε πει, θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.