ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μαχαίρι 20% σε συντάξεις και με ντοκουμέντα

Αποκλειστικό: Μαχαίρι 20% σε συντάξεις και με ντοκουμέντα
Η προσπάθεια του Γ. Κατρούγκαλου να πείσει για το σχέδιό του περί του ασφαλιστικού πέφτει στο κενό. Ηδη, μετά την παρουσίαση στον Γ. Πλακιωτάκη, πήρε σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Αποκάλυψη–σοκ που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας ότι «δεν μειώνονται συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό» κρύβεται στο ίδιο το νομοσχέδιο και στο άρθρο 48όπου και γίνεται παραδεκτό όχι μόνο ότι έρχονται μειώσεις στις νέες συντάξεις αλλά και ότι θα είναι και πάνω από 20%!
Οι ισχυρισμοί περί μη μείωσης συντάξεων που προβάλλει η κυβέρνηση πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι. Το άρθρο 48 του κυβερνητικού νομοσχεδίου αναφέρει: ………
«Επί αιτήσεων που θα κατατεθούν εντός του 2016, σε περίπτωση κατά την οποία το ποσό της εκδιδομένης σύνταξης υπολείπεται του ποσού της σύνταξης που θα εκδιδόταν κατά το προϊσχύσαν καθεστώς κατά ποσοστό άνω του 20%, το ήμισυ της υπό κρίση διαφοράς καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, με ανάλογη εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 15. Επί αιτήσεων που θα κατατεθούν εντός του 2017 συνεχίζει να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά το ένα τρίτο (1/3) της διαφοράς, και επί αιτήσεων που θα κατατεθούν εντός του 2018 το ένα τέταρτο (1/4) της διαφοράς».
Τι λέει με δυο λόγια το άρθρο βόμβα: Οτι όσοι υποβάλουν αίτηση για σύνταξη από 1/1/2016, αν έχουν μείωση ως 20% σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρναν με το παλιό καθεστώς, θα επωμιστούν ολόκληρη τη μείωση. Οσοι έχουν μείωση πάνω από 20% θα έχουν τη μισή περικοπή για το ποσοστό άνω του 20%. Όσοι υποβάλουν αίτηση το 2017, θα έχουν τα 2/3 της μείωσης που υπερβαίνει το 20% και όσοι βγουν στη σύνταξη το 2018 θα έχουν τα 3/4 της μείωσης που θα υπερβαίνει το 20%.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ