ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη (φώτο)

10 νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σ’ ένα από τα κεντρικότερα και τουριστικότερα σημεία της Κωνσταντινούπολης σήμερα το πρωί.
Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ η έκρηξη σημειώθηκε σε στάση του τραμ στην πλατεία  Σουλταναχμέτ, κοντά στην Αγία Σοφία και στο Μπλε Τζαμί και ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές της πόλης.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι…………
οι νεκροί είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ στο σημείο την ώρα της έκρηξης βρισκόταν και ένα γκρουπ γερμανών τουριστών.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής κινήθηκε προς μια ομάδα τουριστών που περίμενε να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε πως είδε ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.
Κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γεγονός που κάνει τις αρχές να φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, όπως μεταδίδει το CNN Türk.
Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.
Περίπου μιάμιση ώρα μετά την έκρηξη, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας επέβαλε απαγόρευση της μετάδοσης οτιδήποτε σχετίζεται με την έκρηξη, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού της χώρας Εχμέτ Νταβούτογλου.
.vimaonline.