ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Εκλογές 2019: Γιατί ο Τσίπρας κάλεσε τον Μητσοτάκη σε debate

Την πρόσκληση για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέφερε χθες (22.04.2019) ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιάζοντας με μία δόση σαρκασμού τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να τον προσκαλέσει σε έναν απευθείας διάλογο για όλα τα θέματα. «Όποτε δίνει συνεντεύξεις στις μετρήσεις έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Του προτείνω έναν τρόπο να αποκτήσει κι αυτός την τηλεθέαση που ταιριάζει σε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έλθει σε πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί μου, δίχως «autocue» δίχως σημειώσεις«. Εκλογές – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ για ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ο κ. Μητσοτάκης να δεχθεί αυτή την φορά την πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Η επαναφορά της πρότασης για ένα debate επανήλθε από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς οι τελευταίες μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος. Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί να μετατρέψει την προεκλογική αντιπαράθεση σε μια μάχη ανάμεσα στους δυο αρχηγούς.
Ακόμα στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα έχει υποπέσει σε αρκετά λάθη τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός περιέγραψε χθες τα θέματα στα οποία θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί σε μια δημόσια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Έχουμε όπλο τα πεπραγμένα μίας διακυβέρνησης σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Σύμμαχός μας όμως είναι και οι προγραμματικές θέσεις των αντιπάλων μας τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους. Πήγε προχθές στην Κύπρο και του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα. Όταν το κατάλαβαν, το επικοινωνιακό του επιτελείο τον έβαλε σήμερα να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη και να προσπαθήσει να το μαζέψει. Παρομοίως του είχε ξεφύγει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, του είχε ξεφύγει ότι δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ότι θέλουν την διατήρηση του ένα προς πέντε στις προσλήψεις στο δημόσιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Αναρωτιέμαι, όταν αναφέρεται στο πρόγραμμά του, αυτά είναι υποσχέσεις ή απειλές; Έχω την αίσθηση ότι όταν μιλάει απειλεί τον ελληνικό λαό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑμειώνεται μέρα με την ημέρα.
Πηγή: www.newsit.gr