ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Συνάντηση εργασίας του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» με τον Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννη Καζταρίδη



Θανάσης Λιακόπουλος: Δέσμευσή μας η κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου
Συγκεκριμένες δράσεις για να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά τα σχολεία μας

«Ως νέα Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης θα είμαστε κοντά στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, αναβαθμίζοντας ριζικά τις υποδομές τους και καθιστώντας τα ενεργειακά αυτόνομα. Κύριος στόχος μας είναι τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά την κοινωνία, να προάγουν  και υποστηρίζουν  με ποιοτικό τρόπο τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία, το διάλογο, τη συμμετοχή, την καινοτομία και την παιδαγωγική ελευθερία», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννη Καζταρίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας.
 
Προτεραιότητά μας το Μουσικό Σχολείο
Ο κ. Λιακόπουλος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Ευαγγελόπουλος, Αποστόλης Λιακόπουλος, Νίκος Μπατσίλας, Μαρία Νικολαΐδου, Άρης Πετρίδης και Χρήστος Τασχουνίδης ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της εκπαίδευσης  στον Δήμο Κατερίνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απουσία ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει τις  ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. «Ο  συνδυασμός μας έχει θέσει ως προτεραιότητά του την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου της Κατερίνης. Αν δεν το προχωρήσει η κυβέρνηση με το ΣΔΙΤ που ανακοίνωσε, θα το κάνουμε μόνοι μας, ακόμη και από τον προϋπολογισμό του Δήμου», επεσήμανε ο κ. Λιακόπουλος, προσθέτοντας πως ο Δήμος θα αναδείξει το εν λόγω σχολείο ως έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας για  να δοθούν  ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά με ταλέντο.  
 
Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων
Ο κ. Λιακόπουλος κατέθεσε στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας την πρόταση του συνδυασμού του για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τους δημότες.
 
«Ο Δήμος πληρώνει κάθε χρόνο για την προμήθεια πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος τεράστια ποσά, ενώ  σε πολλές περιπτώσεις οι λέβητες έχουν αρχίσει να παλιώνουν και πολλά άλλα προβλήματα αναδύονται κατά καιρούς.  Ο συνδυασμός μας από το περασμένο Φθινόπωρο  δεσμεύτηκε για την Ενεργειακή Αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ή κάθε άλλης λύσης που θα εξασφαλίσει οικονομία στο κόστος θέρμανσης και ζέστη σε όλους τους χώρους κάθε σχολείου. Ακόμη, προτείνουμε την εγκατάσταση  Φωτοβολταϊκών  στη στέγη κάθε σχολείου, έτσι ώστε μειώσουμε στο ελάχιστο το κόστος  του λογαριασμού ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.
 
Πολιτική Προστασία και στα σχολεία
Ο δημοτικός συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» πρότεινε στον κ. Καζταρίδη να εφαρμοστεί σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και στα σχολεία, σε συνεργασία με τον Δήμο, χωρίς να χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις. Στόχος αυτού του προγράμματος θα είναι:
·       Δημιουργία σχεδίου εκκένωσης σε κάθε σχολείο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου.
·       Κάθε διευθυντής παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου, δημοτικού σχολείου και γυμνασίου ή λυκείου να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε μία δύσκολη στιγμή.
·       Να υπάρχει ένα έτοιμο σχέδιο δράσης για κάθε περίπτωση
·       Να οργανωθούν ετήσιες ασκήσεις, για να ξέρουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πως να αντιδράσουν σε κάθε περίπτωση.
 
«Η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και για κάθε άλλον φορέα ή εκπρόσωπο πολιτών που θέλει να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις εποικοδoμητικές για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο κ. Καζταρίδης.