ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Σαλάτα με πίτα, μαρούλι και ντομάτα

Υλικά για 2-4 άτομα
2 πίτες για σουβλάκια κομμένες σε κύβους
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλιά λιωμένες λιαστές ντομάτες
50 γραμμάρια κουκουνάρι
1 ολόφρεσκο μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
Φέτα κομμένη σε κύβους
2 αγγούρια κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις πίτες και ψήνουμε για 4 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά με λίγο λαδάκι.
Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με το ξίδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τη ντομάτα με το αγγούρι.
Ρίχνουμε το κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο και τέλος τη σάλτσα, το οποίο ανακατεύουμε ελαφρώς πριν το περιχύνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τη φέτα και τις πίτες κομμένες σε κύβους.