ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Γιουνάιτεντ – Σίτι: “Καθάρισε” την συμπολίτισσα και τη… Λίβερπουλ.

Το… όνειρο της Λίβερπουλ φαίνεται πως χάθηκε μέσα στο “θέατρο” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η ομάδα του Σόλσκιερ έβαλε… δύσκολα στη Μάντσετερ Σίτι μόνο για ένα ημίχρονο. Οι “πολίτες” μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και έφτασαν στη νίκη – τίτλου (2-0) μέσα στο “σπίτι” της μισητής συμπολίτισσας. Στην πρώτη θέση πλέον η ομάδα του Γκουαρντιόλα και στο +1 από τους “ρεντς”, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Η ποδοσφαιρική… μηχανή που ακούει στο όνομα, Μάντσεστερ Σίτι, τα… κατάφερε. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα χρειαζόταν να μόνο νίκη στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, για να… πιάσει κορυφή στην Premier League και πήρε το “τρίποντο|” με πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο (2-0).

Έτσι, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της premier League η Σίτι ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στο +1 από την Λίβερπουλ που βλέπει πως και φέτος δεν θα καταφέρει να πανηγυρίσει την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετά το 1990.
Έχοντας στο μυαλό της μόνο στο “τρίποντο”, η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε να πιέσει ( χωρίς τις πρωτοβουλίες του τραυματία Ντε Μπρόιν, δεν είχε τις… σωστές μπαλιές), αλλά βρήκε μπροστά της μια πολύ καλά στημένη και μαχητική Μάντσεσερ Γιουνάιτεντ.
Οι πρώτες καλές στιγμές ήρθαν μετά το πρώτο 15λεπτο, με κάποια αξιόλογα σουτ, με την Σίτι να έχει σημαντική στιγμή στο 19′, με τον Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Ντε Χέα ήταν στο σωστό σημείο και έδιωξε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Έντερσον πρόλαβε και έκοψε την κάθετη που βγήκε για τον Ράσφορντ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβασε.. στροφές για κάποια λεπτά και ισορρόπησε το παιχνίδι. Από το 30′ και μετά όμως η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έδειξε να έχει πρόβλημα στην τελική πάσα. Στην πρώτη τους φάση όμως που οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν όπως μας έχουν συνηθίσει, έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους (44′). Ύστερα από επίσκεψη διαρκείας στα αντίπαλα καρέ και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ο Στέρλινγκ έκανε τρεις κινήσεις μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα
Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, αφού ο Φερναντίνιο απέκτησε πρόβλημα στο δεξί του γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Σανέ (51′). Η Μάντσεστερ Σίτι πάντως μπήκε με… φόρα και τρία λεπτά αργότερα έφτασε στο 0-1. Ο Μπερνάντο Σίλβα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό του και με συρτό -αλλά όχι πολύ δυνατό- σουτ νίκησε τον Ντε Χέα.
Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με τη Μάντσεστερ Σίτι να απειλεί και πάλι δύο λεπτά μετά. Ο Αγκουέρο έπιασε το φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο ίδιο λεπτό. Η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυνε καλά, ο Ράσφορντ έβγαλε την μπαλιά από δεξιά, αλλά ο Λίνγκαρντ -σε σχεδόν κενή εστία- δεν μπόρεσε να πιάσει το πλασέ και να σκοράρει.
Έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία, οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι βρήκαν κενά στην αντίπαλη άμυνα, βγήκαν στην αντεπίθεση και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 66′. Ο Στέρλινγκ μοίρασε στα αριστερά στον Σανέ που με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα.
Ο Σόλσκιερ πέρασε κατά σειρά τους Λουκάκου, Σάντσες και Νταρμιάν, αλλά η Γιουνάιτετ ήταν απλά… ανήμπορη να κάνει κάτι αξιόλογο. Έχοντας το προβάδισμα των δύο γκολ η Σίτι περίμενει την αντίπαλο της, αμύνθηκε με σχετική ευκολία κι έφτασε στο τεράστιο “διπλό”.
Τα τελευταία ματς της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα:
Λίβερπουλ – Χάντερσφιλντ
Νιούκαστλ – Λίβερπουλ
Λίβερπουλ – Γουλβς
Τα τελευταία ματς της Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα:
Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ
Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι