ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Άρθρο γνώμης του Ιωάννη Παπαγεωργίου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δήμου Δίου – Ολύμπου







«Ποια είναι τα όρια μεταξύ ευθύνης και ανευθυνότητας;»

Παραλία Παντελεήμονα: Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ (παλαιότερα ΔΕΗ) πέρασε και κλάδεψε τα δένδρα που βρίσκονταν κάτω από καλώδια για ευνόητους λόγους. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το συνεργείο μάζεψε και τα κομμένα κλαδιά. Στο σημείο όμως που ο δρόμος συνορεύει με τις μπαριέρες των γραμμών του τραίνου, τα κομμένα κλαδιά έπεσαν στο χώρο ευθύνης του ΟΣΕ και εγκαταλείφθηκαν εκεί όπως κόπηκαν. Αυτό το τμήμα ποιος θα το καθαρίσει; Η ΔΕΔΔΗΕ που έκανε τα "σκουπίδια", ο ΟΣΕ που κατέχει το χώρο ή ο Δήμος που "ενδιαφέρεται" για την καλαισθησία;
Εννοείται πως αυτό το χώρο δεν τον συμμάζεψε ούτε τον καθάρισε κανείς μέχρι σήμερα. Και ευλόγως αναρωτιόμαστε αν θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των κλαδιών!
Το συμβάν φέρνει το προσκήνιο και το υφιστάμενο πρόβλημα της έλλειψης καθαριότητας και περιποίησης του περιφραγμένου χώρου των γραμμών τόσο από σκουπίδια όσο και από ξερά κλαδιά, βάτα και κάθε είδους ακαθαρσίες.
Ο περιφραγμένος χώρος του ΟΣΕ δεξιά και αριστερά της πεζογέφυρας καθώς και η ίδια η πεζογέφυρα παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας περιοχής που αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Τι προτείνουμε; Κάτι απλό και άμεσα υλοποιήσιμο αρκεί αν υπάρχει η θέληση: θα μπορούσε κάποιος από τους εμπλεκόμενους φορείς να φυτέψει μια σειρά από φυτά (όπως τα  Leyland cypress) που δημιουργούν ένα πράσινο τοίχο, για όλες τις εποχές ώστε να περιορίζεται ταυτόχρονα η ηχορύπανση του τραίνου και επιπλέον να περιορίζεται η οπτική και φυσική ρύπανση από και προς το χώρο των γραμμών του τραίνου.