ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους η «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη»






Με ενθουσιασμό ξεκίνησε το Σάββατο του Λαζάρου, στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για πρώτη φορά, μια νέα δραστηριότητα του Γραφείου Νεότητας, η «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη». Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε δύο ενορίες της Κατερίνης, και συγκεκριμένα στους Ιερούς Ναούς Αγίας Άννας και Παντάνασσας, για όλα τα παιδιά της πόλης που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ογδόντα περίπου μαθητές δημοτικού σχολείου, έμαθαν για την έγερση του Λαζάρου και ζύμωσαν Λαζαρόψωμα, ετοίμασαν τα βάγια για την επικείμενη εορτή και ζωγράφισαν την εικόνα του Λαζάρου, έψαλαν και τραγούδησαν, μέσα σε ένα όμορφο πνευματικό κλίμα, υπό την καθοδήγηση των κατηχητών τους και με τη φροντίδα των μεγαλύτερων παιδιών.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα παιδιά για την προθυμία τους να συμμετάσχουν και τους έδωσε συμβουλές για την πνευματική τους πορεία, ενώ εκείνα του αφιέρωσαν επίκαιρους ύμνους.
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με πολλές δραστηριότητες, καθ’ όλη  τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο των σχολικών διακοπών. Σκοπός είναι οι μαθητές να εντρυφήσουν στα σπουδαία γεγονότα των αγίων ημερών, και θα ολοκληρωθούν την Λαμπροτρίτη με μια εξόρμηση σε εξωκλήσι της περιοχής, για το τσούγκρισμα του Πασχαλινού αυγού και παιχνίδι.