Πανεύκολη συνταγή με 2 υλικά και μια ονειρεμένη σάλτσα για να συνοδεύσουμε τα σουβλάκια μας.
Υλικά
Για τα σουβλάκια
Για τα σουβλάκια
6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο)
ξυλάκια σουβλακιού
αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο)
ξυλάκια σουβλακιού
αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
1 κουτ. σούπας λάδι
3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο και λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο επιπλέον
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
1 κουτ. σούπας λάδι
3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο και λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο επιπλέον
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και προσθέτουμε το έτοιμο πέστο. Ανακατεύουμε να «πιάσει» το πέστο καλά γύρω-γύρω, περνάμε τις μπουκιές στα ξυλάκια για σουβλάκι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς όμως να καούν και να στεγνώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα, λάδι, το λάχανο και το σέλινο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, περιχύνουμε με το πέστο και συνοδεύουμε με τη λαχανοσαλάτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και προσθέτουμε το έτοιμο πέστο. Ανακατεύουμε να «πιάσει» το πέστο καλά γύρω-γύρω, περνάμε τις μπουκιές στα ξυλάκια για σουβλάκι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς όμως να καούν και να στεγνώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα, λάδι, το λάχανο και το σέλινο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, περιχύνουμε με το πέστο και συνοδεύουμε με τη λαχανοσαλάτα.