ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα σε περιοχές των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης


Επίσκεψη σε περιοχές των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε αρχικά το Ζαγκλιβέρι, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, με καταστηματάρχες και επαγγελματίες, στο κέντρο του οικισμού, αλλά και με εμπόρους, παραγωγούς και καταναλωτές στη λαϊκή αγορά.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Καλαμωτό, τη Νέα Απολλωνία, την Περιστερώνα, τα Λαγκαδίκια, τη Γερακαρού, το Βασιλούδι και τον Άγιο Βασίλειο, όπου συζήτησε με κατοίκους τα σημαντικότερα ζητήματα της περιοχής.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι εμφανές σε κάθε οικισμό, σε κάθε περιοχή και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας. Στη Νέα Απολλωνία αρχίσαμε ήδη τα έργα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού, απαλλάσσοντας  την περιοχή από τον κίνδυνο του αμίαντου και στο Ζαγκλιβέρι προχωρούν τα έργα για να αποκτήσει η περιοχή ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο. Σε εξέλιξη είναι η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας και εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, συντήρησης οχετών και γεφυρών στο Δήμο Λαγκαδά. Προγραμματίσαμε επίσης, παρέμβαση καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου Νέας Απολλωνίας και σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο της συντήρησης του κεντρικού οδικού άξονα της περιοχής, που συνδέει το Δερβένι με το Βασιλούδι, τη Γερακαρού, την Απολλωνία και την Ασπροβάλτα μέχρι τα όρια με το νομό Καβάλας».