ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Διαμαρτυρία .... Κολοσέντας Απόστολος . Παραλια Πιεριας

 Μετα το πέρας της καταστροφικης πλημμύρας στην Παραλια, έχουν ειπωθεί εκ πολλών κατηγορίες, επιρριπτοντας τις ευθύνες σε άλλους.

Σιγουρα ευθύνες υπάρχουν και είναι πάρα πολλές αλλά ξεκινούν από αυτούς που ξεκίνησαν την δημιουργία του λιμανιού στην Παραλια. 

Εγινε...   

 χωρίς μελέτη, χωρίς να ρωτηθουν οι ψαράδες που είναι γνωστές της περιοχής και των συνθηκών στην τόπο που επί δεκαετίες δουλεύουν στην θάλασσα.

Επισης χωρίς περιβαντολογικη μελέτη. Το λιμάνι τελικά έγινε και έκτοτε ξεκίνησε η καταστροφή του παραλιακού μετώπου.


Σε λίγα χρόνια η Αμμουδιά εξαφανίστηκε, άρχισαν μελέτες επιμελετων,κατασκευές με προβολους καθετους στην ακτη,αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδεν.Οι προβολοι ξεκίνησαν ένα άλλο πρόβλημα να τρώει την άμμο όλο και ποιο αριστερά.Με την δημιουργία του νέου δημου Παραλίας, νέες μελέτες να γίνουν μπλόκα παράλληλα με την ακτή στο ύψος της επιφάνειας θαλάσσης. 4 τον αριθμο,εκ των οποίων έγιναν 3 και αυτά λανθασμένα. Συνεπεια αυτού όλη η αμμουδια αριστερά να εξανισθει πλήρως.

Ξοδευτηκαν εκατομμύρια σε μελέτες και έργα που το μόνο που πέτυχαν, ήταν να καταστρέψουν 100% όλη την αμμουδια και να κινδυνεύουν άμεσα με κάθε νότια οι περιουσίες των ανθρώπων από τα λάθη αρκετών διοικούντων που κανένας εξ αυτών δεν είχε το σθένος να κλείσει το λιμάνι.Διοτι εκεί έγκειται το πρόβλημά.

Οι ευθύνες ξεκινούν από τότε κοινοταρχη που επέτρεψε να γίνει το λιμάνι, την τότε νομαρχία και συνεχώς την σκυτάλη των ευθυνωντην έπαιρνε, ο επόμενος, κοινοταρχης,νομάρχη,δήμαρχο, περιφεριρχηκαι έπεται συνέχεια.

Οσο επεκτείνουν τους προβολους προς αριστερά, η προστασία θα είναι ελάχιστη και θα συνεχίσει να καταστρέφει όλο και ποιο αριστερά και σε βάθος χρόνου θα πρέπει να φθάσουμε στο φάρο της Πυδνας.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.


Οι ευθύνες είναι διαχρονικες,αλλά μεγάλο βάρος των ευθυνών ανήκει στους διοικούντες των τελευταίων 20 ετών που επιδεινώθηκε το πρόβλημα και εθελοτυφλουσαν, χωρίς να πράξουν το ελάχιστο.
Αναρωτιεμαι πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές, με τι μούτρα θα έλθουν να μας ζητήσουν την ψήφο μας,τι ψεύτικες υποσχέσεις θα μας δώσουν πάλι μόνο και μόνο για την ψήφο και αντε πάλι την επόμενη τετραετία. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. Πρεπει να υπάρχει και λίγο φιλότιμο.
Αραγε υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλογιο όλων αυτών που διοικουν αυτό τον τοπο.Οι ευθύνες κ.κ.ειναι διαχρονικές και λύση εδώ και τωρα.Το μόνο που ξέρετε είναι να παίρνετε τα εκατομμύρια από την παραλία χωρίς να ανταποδιδεται ΤΙΠΟΤΕ.
Πολλες φορές ούτε τα αυτονόητα δεν κάνετε σε ένα τόπο που σας γεμίζει τα ταμεία.
Ευχαριστω για την φιλοξενία τους ανθρώπους
και το μπλογκ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


Κολοσεντας Απόστολος
Παραλια Πιεριας