ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ο ΔΣΑ θέλει να μας επιβάλλει σιωπητήριο. ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

 Ο ΔΣΑ μας καλεί Δικηγόρους που ανήκουμε σε ΔΣ επαρχίας(Λάρισας, Πιερίας)

απροσδοκήτως ασκώντας βιαστικά παράνομο πειθαρχικό έλεγχο αναρμοδίως χωρίς να δικαιούται για Εξηγήσεις.
Χωρις να έχουμε παραβιάσει καμια απολύτως διάταξη του "Κώδικος περι Δικηγόρων "και Δεοντολογίας (Ν3026/1954 )όπως τροποπ και ισχύει Ν3194/2013, τουλάχιστον εγω προσωπικά που ήμουν ιδιατέρως προσεκτικός στην διατύπωση στα μμε παρα την ασκηθείσα δριμεία κριτική.
Τονιζοντας κυρίως την μεγάλη ευθύνη του ΟΣΕ και την υποχρέωση αποζημίωσης με βάση νόμους και κοινοτικό δίκαιο .
Χωρις να έχει τελεστει κάποια πειθαρχικά ελεγκτέα πράξη η παράπτωμα .
Διότι εκπροσωπήσαμε δυναμικά ορθά και ευπρεπώς χωρις υπερβολές ως Δικηγόροι οικογενειών θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας που ξεκλήρισε οικογένειες, χωρίς να αναφερθούμε στο υλικό την ουσία της ανακριτικής δικογραφίας που ακόμη δεν έχουμε λάβει, ούτε καν αναγνώσει, καθώς εγω τουλάχιστον δεν έχω ακόμη δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατα του ήδη προφυλακισμένου Σταθμάρχη Λάρισας που οδήγησε στον θάνατο 57 νέους στην πλειοψηφία τους και άλλων συνυπαιτίων του τραγικού συμβάντος 28/2 στα μμε τις οικογένειες θυμάτων στην υπόθεση του πρωτοφανούς και πλέον πολύνεκρου δυστυχήματοςΤεμπών που στοίχισε συνολικά την ζωή 113 ανθρώπων.
Διότι αναδείξαμε την τεράστια ποινική ευθύνη και τις εγκληματικές διαχρονικές παραλείψεις του ΟΣΕ του Υπουργου Μεταφορών των προκατόχων του και της Κυβέρνησης.
Θέλουν κάθε ενοχλητική επικριτική αντικυβερνητική φωνή να σιωπήσει.
Να εγκαθιδρυθει κλίμα εκφοβισμού και τρόμου
Αυτό επιδιώκει το σημερινό πανικόβλητο καθεστώς.
Τέτοιες αντιδημοκρατικές ,αντισυναδελφικές πρακτικές ούτε σε ανελεύθερα αυταρχικά καθεστώτα δεν ακολουθούνται
Θα απαντήσουμε εξωδίκως στον άκρως ευαισθητοποιημένο ΔΣΑ ,που καλό θα ήταν να ελέγξει νωρίτερα επισταμένως ως οφείλει τους τηλεοπτικούς μόνιμους πανελίστες Δικηγόρους μέλη του.
Ο Δικηγόρος, κατά τον Κώδικα Δικηγόρων είναι υποχρεωτικά μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου, στην περιφέρεια του οποίου ασκεί το Δικηγορικό Λειτούργημα.
Διορίζεται με διάταγμα άμισθος δημόσιος λειτουργός και είναι «συμπράττων Λειτουργός της Δικαιοσύνης». Αποτελείτο ένα μέρος του Τρίπτυχου της Λειτουργίας και Απονομής της Δικαιοσύνης (Δικαστές – Δικηγόροι – Δικαστικοί Υπάλληλοι).
Εμεις οι Δικηγόροι επαρχίας που ενοχλήσαμε τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία Αθηνών , θα συνεχίσουμε ν' ασκούμε το νομικό καθήκον μας ευόρκως τηρώντας τους κανόνες του Κώδικος περι Δικηγόρων που απόλυτα σεβόμεθα.
Να στηρίζουμε νομικά ,ψυχικά τις πληγείσες οικογένειες των θυμάτων
Με μεγάλο σεβασμό στα αδικοχαμένα θύματα.
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με σπιλώσει και να με στιγματίσει επειδή πράττω το νομικό καθήκον μου με ευσυνειδησία και ήθος.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο