ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ζάκυνθος: Το νησί με την πλούσια φυσική κληρονομιά

 Η Ζάκυνθος έχει πολλούς λόγους να είναι υπερήφανη για τις φυσικές ιδιαιτερότητές της. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 για τις Προστατευόμενες Περιοχές και δίνεται μεγάλη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta και οι μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus βρίσκουν καταφύγιο στις ακτές του νησιού, προκαλώντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Θεματικό Εκθεσιακό Κέντρο της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα

Το εκθεσιακό και ενημερωτικό υλικό και η χρήση των πολυμέσων εισάγουν τον επισκέπτη στον υπέροχο κόσμο της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta. Σκοπός του Κέντρου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη θαλάσσια χελώνα και τις παραλίες ωοτοκίας της στη Ζάκυνθο.

Επιπλέον, δίνεται μία γενική ματιά στις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης του ΕΘΠΖ αλλά και στα γενικότερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της Προστατευόμενης Περιοχής επεκτείνοντας τη γνωριμία με άλλα είδη προτεραιότητας και ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας που συναντάμε στη Ζάκυνθο. (Δάφνη, Τηλ. 2695 029870).