ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Οι υπηρεσίες υγείας και οι γιατροί κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19

Ψεύτικες και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 και τη φλεγμονή της καρδιάς διαδίδονται ευρέως, μεταξύ άλλων από γιατρούς.

Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι τα δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η μυοκαρδίτιδα ή η φλεγμονή της καρδιάς είναι πιο διαδεδομένη μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 σε σύγκριση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

«Τα αγόρια που βρίσκονται στην εφηβεία είχαν έως και πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή φλεγμονή μετά από λοίμωξη από τον κορωνοϊό παρά μετά τον εμβολιασμό», δήλωσε η Δρ Μάντι Κοέν, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σε ένα βίντεο που ετοίμασε για να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν ένα από τα νέα εμβόλια για τον COVID-19.


Στο ίδιο μήκος κύματος παρόμοιος ισχυρισμός έκανε και ο Dr. Scott Rivkees, πρώην γενικός χειρουργός της Φλόριντα, στο ABC. Οι ισχυρισμοί βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μια μη αξιολογημένη μελέτη από το CDC, πίσω στον Απρίλιο του 2022.

«Σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να γίνεται καμία ειλικρινής προσπάθεια σχετικά με την αναλογία κινδύνου-οφέλους», είπε η Allison Krug, επιδημιολόγος, στους The Epoch Times. «Είμαι τόσο απογοητευμένη καθώς φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να επιδιορθώσουν την αξιοπιστία σχετικά με τις αποφάσεις που πήραν και τους ανθρώπους που στείλαν στον τάφο, τα τελευταία δυόμισι χρόνια». Το CDC δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Dr. Rivkees, μάλιστα παρουσίασε παλιές μελέτες που έδειχναν ότι οι άνθρωποι σε τουλάχιστον ορισμένους πληθυσμούς, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά από νόσηση από κορωνοϊό, παρά ως παρενέργεια του εμβολίου.

«Σε άρθρα που συγκρίνουν τους κινδύνους μυοκαρδίτιδας από τον COVID έναντι του εμβολιασμού… ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας είναι μεγαλύτερος μετά τον COVID παρά μετά τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Δρ. είπε στους Epoch Times μέσω email.

Όμως σε μια από τις τελευταίες μελέτες, Άγγλοι ερευνητές βρήκαν υψηλότερο κίνδυνο για τους άνδρες κάτω των 40 ετών που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Moderna.

Σκανδιναβικοί ερευνητές εντόπισαν επίσης υψηλότερο κίνδυνο για τους άνδρες κάτω των 40 ετών, καθώς και για ορισμένες γυναίκες. Γερμανοί ερευνητές βρήκαν 655 κρούσματα μυοκαρδίτιδας που σχετίζονται με εμβόλιο COVID-19, έναντι 77 που σχετίζονται με τον COVID-19.

Οι ερευνητές του CDC ανακάλυψαν υψηλότερο ποσοστό καρδιακών επιπλοκών μετά από θετικό τεστ COVID-19 από ό,τι μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 σε 40 συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ. Δεν περιλάμβαναν όλες τις μολύνσεις COVID-19.

Ο Δρ. Rivkees έστειλε αργότερα μετα-αναλύσεις που επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, χωρίς να υπάρχουν σχετικοί πίνακες για τον κίνδυνο μετά από νόσηση από COVID-19.Ο Δρ. Rivkees ανέφερε στο ABC ότι είναι αντίθετος με τις συστάσεις του νέου γενικού χειρούργου της Φλόριντα ο οποίος καλέι τα άτομα που είναι κάτω από 65 ετών, να αποφύγουν να κάνουν τα καινούργια εμβόλια, τα οποία δεν έχουν ουσιαστικά αξιόπιστα δεδομένα κλινικών δοκιμών. Οι συστάσεις της Φλόριντα έρχονται σε αντίθεση με το CDC, το οποίο συμβουλεύει σχεδόν όλους τους Αμερικανούς να κάνουν ένα από τα καινούργια εμβόλια, ευθυγραμμιζόμενο με τις συστάσεις των υπηρεσιών υγείας από χώρες του υπόλοιπου κόσμου, συμπεριλαμβανομένων πολλών ευρωπαϊκών χωρών και του Ισραήλ.

Άλλες αξιώσεις

Άλλες πρόσφατες αναφορές για εμβόλια κατά του COVID-19 περιλαμβάνουν επίσης ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα.

«Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας από τον ιό είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας από το εμβόλιο», είπε ο Δρ. Kawsar Talaat, αναπληρωτής καθηγητής στο Johns Hopkins School of Medicine, στο MIT Technology Review. Ο Δρ Talaat δεν παρείχε καμία απόδειξη ή αναφορά περί αυτού. Ένα αίτημα για σχολιασμό και παροχή στοιχείων, δεν απαντήθηκε ποτέ.

Ο ρεπόρτερ του CBS News Alexander Tin έγραψε σε ένα άρθρο ότι «η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μυοκαρδίτιδα από λοίμωξη COVID παρά από το εμβόλιο». Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει να καινούργια ευρήματα των μελετών από ολόκληρο τον κόσμο, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η δημοσιογράφος του USA Today Karen Weintraub έγραψε ότι δεν καταγράφηκαν κρούσματα μυοκαρδίτιδας μετά την λήψη των δισθενών εμβολίων, τα οποία ήταν διαθέσιμα από το 2022 έως τη στιγμή της παρουσίασης των νέων εμβολίων. Αυτό είναι ψευδές, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC ( pdf ) στα οποία παρουσιάζεται μεγάλη υπερσύνδεση μεταξύ εμβολιασμού και εμφάνισης μυοκαρδίτιδας. Μόνο το Vaccine Safety Datalink του CDC κατέγραψε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός νεαρού άντρα. Η κ. Weintraub δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Η εξαπάτηση συνεχίζεται

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν δύσκολο να βρεθούν επίσημε πληροφορίες για τη μυοκαρδίτιδα και τα εμβόλια για τον COVID-19, καθώς το CDC έκρυβε τα δεδομένα και έκανε συνεχώς ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την πάθηση. Οι κρατικοί υγειονομικοί υπάλληλοι και οι υπηρεσίες έχουν επίσης παράσχει επανειλημμένα ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίεςσυμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της καρδιακής φλεγμονής.

Στον ιστότοπό του, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Βόρειας Καρολίνας λέει ότι ο COVID-19 ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Οι αξιωματούχοι υγείας της πολιτείας χρησιμοποιούν σαν αιτία αναφοράς, το ίδιο παραπλανητικό έγγραφο που χρησιμοποιεί και το CDC.

Αυτή η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το επίσημο περιοδικό του CDC, ανέλυσε ηλεκτρονικά αρχεία υγείας από 40 συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ και μέτρησε τις καρδιακές επιπλοκές μετά από θετικό τεστ COVID-19 ή εμβολιασμό κατά του COVID-19. Στη συνέχεια συνέκριναν τα ποσοστά και ισχυρίστηκαν ότι οι άνθρωποι διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο μετά από ένα θετικό τεστ.

«Για τη μετά την COVID-μυοκαρδίτιδα, συμπεριέλαβαν μόνο νέους που είχαν διαγνωστεί επίσημα με COVID στο σύστημα υγείας», ανέφερε η Dr. Tracy Beth Hoeg, επιδημιολόγος στην Καλιφόρνια, στους The Epoch Times μέσω email.

«Επομένως, όχι μόνο αυτό ήταν ένα μη αντιπροσωπευτικό δείγμα, επειδή ήταν ένα υποσύνολο των πιο άρρωστων παιδιών που αναζητούσαν ιατρική βοήθεια, αλλά έτυχε να είναι και θετικά κατά του κορωνοϊού, χωρίς να αποδεικνύεται ότι κορωνοϊός είναι εκείνος που τους δημιούργησε το πρόβλημα», πρόσθεσε. «Ταυτόχρονα υποτίμησαν τον συνολικό αριθμό των παιδιών που μολύνθηκαν συμπεριλαμβάνοντας μόνο εκείνα με θετικό τεστ και που σχετίζεται με το σύστημα υγείας (άρα συρρίκνωσαν τον παρονομαστή και αύξησαν το ποσοστό μυοκαρδίτιδας ανά μόλυνση)», είπε.

«Με τέτοιες πρακτικές διόγκωναν εσκεμμένα το ποσοστό των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας μετά από COVID-19», τόνισε.

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στους υπολογισμούς τους για τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό έως και 360 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο άνδρες ηλικίας 12 έως 17 ετών που έχουν κάνει δύο δόσεις ή έως και μία στις 2.800 δόσεις από νεαρούς άντρες που έκαναν μία δόση. Το CDC «ξεσκάλισε» αυτούς τους υπολογισμούς, είπε ο Δρ Χογκ. «Δεν ξέρω πόσοι γονείς θα είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν αν γνώριζαν ότι αυτός ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ήταν περίπου 1/3.000 σύμφωνα με τη μελέτη του ίδιου του CDC, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν σύμφωνη με δεδομένα από το Χονγκ Κονγκ» .

Ο Δρ. Hoeg και η κα Krug συνέταξαν στο παρελθόν μια εργασία που διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος καρδιακών επιπλοκών σε νεαρούς, υγιείς άνδρες από τα εμβόλια COVID-19 ήταν υψηλότερος από τον κίνδυνο από τον ίδιο τον COVID-19. Ο Δρ Jason Block, ο αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης CDC, δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Βόρειας Καρολίνας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Η Pfizer και η Moderna δεν έχουν απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό.

Περιπτώσεις μετά από δισθενή βολή

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Vaccine Safety Datalink, έως τις 11 Μαρτίου, ανιχνεύτηκε ένα κρούσμα μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με Pfizer και ένα κρούσμα μετά τον εμβολιασμό με Moderna.

Οι αξιωματούχοι του CDC δεν παρουσίασαν όμως τα δεδομένα από το σύστημα αναφοράς παρενεργειών του εμβολίου (VAERS). Από τα μέσα του 2021, το CDC ανέλυσε διάφορες αναφορές στο σύστημα και επαλήθευσε ορισμένες από αυτές προτού ξεκινήσει να ενημερώνει τακτικά τα αναφερόμενα ποσοστά. Το CDC μάλιστα παρείχε μόνο μια μελέτη που κάλυπτε αναφορές VAERS που υποβλήθηκαν έως τις 23 Οκτωβρίου 2022. Η μελέτη βρήκε εννέα αναφορές μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, επτά από τις οποίες επαληθεύτηκαν με ανασκόπηση ιατρικού φακέλου.

Ερωτηθείς για το πότε θα γίνουν γνωστά περισσότερα πρόσφατα δεδομένα, ο Δρ Block είπε ότι η μελέτη του 2022 «αφορά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δημόσια δεδομένα που έχουμε για το θέμα» και ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα θα διατεθούν στο κόσμο «όταν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Μια έρευνα των Epoch Times στο VAERS βρήκε 98 αναφορές μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας ή μυοπερικαρδίτιδας μετά από δισθενή εμβολιασμό έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Η κ. Krug μέτρησε 10 αναφερόμενες περιπτώσεις που ήταν ή φαινόταν ότι ήταν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μεταξύ 12 έως 29 ετών.

Ο Δρ Ρίβκις είπε ότι τα δεδομένα του συνδέσμου δεδομένων ασφάλειας του εμβολίου «δείχνουν ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά από ενισχυτικές δόσεις για τον COVID είναι πολύ σπάνιος». Δεν σχολίασε όμως καθόλου την έλλειψη δεδομένων VAERS.

Ο Δρ Walid Gellad διαφώνησε. Χωρίς τα δεδομένα VAERS, “κανένα όφελος κινδύνου δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια για τους νέους”, έγραψε στο X . Ο Δρ. Rivkees είπε επίσης ότι πιστεύει ότι τα εμβόλια θα αποτρέψουν τους θανάτους στα παιδιά, δείχνοντας τα έγγραφα παρατήρησης από παλαιότερες εκδοχές των εμβόλων. Δύο από αυτά τα έγγραφα ήταν μη αξιολογημένες μελέτες από το CDC…

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν πεθάνει από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό. Και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα νέα εμβόλια αποτρέπουν λοιμώξεις, νοσηλεία ή θανάτους σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα. Το εμβόλιο της Pfizer δεν έχει ανθρώπινα δεδομένα, ενώ το εμβόλιο της Moderna δοκιμάστηκε σε μόλις 50 άτομα, χωρίς να υποβληθούν εκτιμήσεις αποτελεσματικότητας. Ένας από αυτούς τους 50 υπέστη σοβαρή παρενέργεια και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση καθώς κρίθηκε ότι το πρόβλημα υγείας τους σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Η Moderna δεν έχει αποκαλύψει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα υγείας που απέκτυσε.

Παλαιότερη παραπληροφόρηση

Το CDC ξεκίνησε την τάση παραπληροφόρησης του σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 και τη μυοκαρδίτιδα στις αρχές του 2021, όταν η τότε Διευθύντρια Δρ. Rochelle Walensky  ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η υπηρεσία δεν είχε δει καμία περίπτωση αυτής της πάθησης.

Ο οργανισμός επίσης  έχασε ή αγνόησε ένα σήμα ασφαλείας για μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Εξωτερικοί ερευνητές έχουν επίσης υποβαθμίσει τις περιπτώσεις αναφέροντας πώς τα συμπτώματα υποχώρησαν γρήγορα σε πολλούς ασθενείς, ενώ οι ανωμαλίες στην απεικόνιση και τα συμπτώματα  παρέμειναν σε ορισμένους. Έχουν κάνει επίσης ψευδείς ισχυρισμούς για θανάτους από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό.

«Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό με mRNA COVID-19 στις ΗΠΑ, ενώ σπάνιος αριθμός θανάτων έχει αναφερθεί παγκοσμίως», έγραψαν Αμερικανοί ερευνητές σε ένα άρθρο ανασκόπησης το 2022.

Μέχρι τότε, είχαν αναφερθεί πολλαπλοί θάνατοι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες . Η Δρ Στέφανι Τσιν, η αρμόδια συγγραφέας της μελέτης, δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σε ένα άλλο παράδειγμα  από τα τέλη του 2021 , Κινέζοι ερευνητές είπαν ψευδώς ότι, «μέχρι στιγμής, όλοι οι ενήλικες και οι έφηβοι με μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα μετά από εμβολιασμούς κατά του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρθηκαν στην τρέχουσα μελέτη, ήταν ήπιες περιπτώσεις». Ανέφεραν μια μελέτη από την Καλιφόρνια. Σοβαρές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων και θανατηφόρων, αναφέρθηκαν στη βιβλιογραφία από τα μέσα του 2021…