ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Νέα Δημοκρατία: Μύλος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 Νέα Δημοκρατία: Εισηγήσεις για να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα υπάρχουν στο τραπέζι της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «ισχύουν στο ακέραιο όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός και τα έχει πει και στη ΔΕΘ. Δεν έχω κάτι νεότερο για το χρονοδιάγραμμα».

Ο Σαμαράς και η λαϊκή δεξιά αντιδρούν

Αντίθετος σε αυτό το νομοσχέδιο όμως, φαίνεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μέσα στην τετραετία.

«Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την ‘’πυρηνική’’ οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων», αναφέρει χαρακτηριστικά ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ψήφισής του από πλευράς του.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι «αν τους αναγνωρίσουμε ‘’γάμο’’, θα αναγκαστούμε αργότερα -για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων- να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ρύθμιση που να επιτρέπει τον γάμο αλλά να κλείνει το ενδεχόμενο της τεκνοθεσίας.

Επιπλέον, από το Μέγαρο Μαξίμου, διαψεύδουν τις φήμες που ήθελαν τον κ. Αλέξη Πατέλη να δίνει τελεσίγραφο πως θα παραιτηθεί εάν δεν έρθει η ρύθμιση μέχρι τα Χριστούγεννα.