ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση ολοκληρώνεται στην ΕΕ: Έρχεται υποδούλωση της ενημέρωσης διά χειρός Σβαμπ και φον ντερ Λάιεν

 


Μεγάλη Επανεκκίνηση: Για την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, το κύριο μέλημα για τα επόμενα δύο χρόνια δεν είναι οι συγκρούσεις ή το κλίμα», δήλωσε η der Leyen. «Είναι η παραπληροφόρηση, ακολουθούμενη από πόλωση εντός των κοινωνιών μας.

«Κύριο μέλημά μας την επόμενη διετία δεν θα είναι τα γεωπολιτικά ή το κλίμα, αλλά η παραπληροφόρηση» δήλωσε η Von der Leyen, προσθέτοντας ότι «το όριο μεταξύ online και του offline γίνεται όλο και πιο λεπτό, και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό στην εποχή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης».

Απευθυνόμενη στις ελίτ προσφωνώντας τες «Εξοχότητες» και χαρακτηρίζοντας με τον επίθετο «αγαπητός» τον Klaus Schwabb στην εισαγωγή της, η Von der Leyen ζήτησε την ανάπτυξη ενός «νέου παγκόσμιου πλαισίου για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης» και μια υπόσχεση που θα «οδηγήσει σε παγκόσμια συνεργασία» για την αποτροπή διάδοσης της «παραπληροφόρησης», όπερ σημαίνει πληροφορίες που δεν θέλουν να γνωρίζετε.

«Η κύρια ανησυχία για τα επόμενα δύο χρόνια δεν είναι οι πόλεμοι ή το κλίμα, είναι η παραπληροφόρηση»,  δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «το όριο μεταξύ online και offline γίνεται όλο και πιο λεπτό και πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο».

«Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα μας, τόσο από μέσα όσο και από έξω. Πάντα θα γίνονται προσπάθειες να μας βγάλουν εκτός τροχιάς. Για παράδειγμα, με την παραπληροφόρηση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης τον Νόμο της ΕΕ για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος με πρόσχημα την «ρητορικής μίσους», καθιερώνει ελέγχους σε όλες τις πληροφορίες και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι παρατηρήσεις της Von der Leyen απηχούν την Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων του WEF  για το 2024, η οποία κατατάσσει την «παραπληροφόρηση» ως τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή πάνω από όλα εκτός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, η von der Leyen είπε ότι το 2024 είναι «η μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία»  και εξέφρασε την ανησυχία ότι «η ελευθερία συνοδεύεται από κινδύνους».

«Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το άνοιγμά μας, τόσο από μέσα όσο και από έξω.
Πάντα θα γίνονται προσπάθειες να μας βγάλουν εκτός τροχιάς»,
 πρόσθεσε.

Η επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ υποστήριξε τον ευρωπαϊκό νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος υπό το πρόσχημα της πρόληψης της «ρητορικής μίσους» καθιερώνει ελέγχους σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Με τον Νόμο μας για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, προσδιορίσαμε την ευθύνη των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών για το περιεχόμενο που προωθούν και διαδίδουν» καυχήθηκε η Von der Leyen.

Και κατέληξε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια τάξη στη μεταπολεμική εποχή. Αλλά στο μυαλό μου, δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».

Δηλαδή η παραπληροφόρηση, που στην ουσία είναι η κριτική που τους ασκούμε, κατατάχθηκε ως μεγαλύτερη απειλή από τη στεγαστική κρίση, τις κυβερνοεπιθέσεις, την οικονομική ύφεση, τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ακόμη και τον πυρηνικό πόλεμο…

Και είναι φυσικό να είμαστε εμείς η μόνη τους απειλή, εφόσον ελέγχουν την πληροφορία που μεταδίδεται στο κοινό από τις κυβερνήσεις και τα δημόσια ιδρύματα υγείας. Αποκαλύψαμε μεγάλο όγκο πληροφοριών απο τα ψέματα τους για τον COVID-19 και τα θανατηφόρα πειραματικά τους εμβόλια. Προτείναμε μάλιστα εναλλακτικές θεραπείες όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη τις οποίες σήμερα αποδεχονται και οι ίδιοι.

«Τα στοιχεία τα έχουμε. Προσπάθησαν να μας σκοτώσουν όλους», είπε η Δρ Ναόμι Γουλφ στο «War Room» την Τρίτη. «Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να το πεις. Προσπάθησαν να σκοτώσουν και να ελέγξουν την ανθρωπότητα».

«Τώρα που εκατομμύρια από εμάς γνωρίζουμε, υπήρξε μια μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έδειξε ότι το 52% των Αμερικανών πιστεύει ότι υπήρξαν υπερβολικοί θάνατοι λόγω εμβολίων… οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την δολοφονική ατζέντα τους».

«Γι’ αυτό πρέπει να ελέγξουν την πληροφορία και να «ξανοικοδομήσουν την εμπιστοσύνη»», επεσήμανε. «Και μόνο οι κοινωνιοπαθείς πιστεύουν ότι αφού προσπάθησαν να δολοφονήσουν μια υδρόγειο γεμάτη ανθρώπους, ή να τους αρρωστήσουν, ή να τους στειρώσουν, μπορούν να ανοικοδομήσουν την εμπιστοσύνη. Αυτή είναι αυτή η κοινωνιοπαθητική νοοτροπία τους, αυτή η αντι-ανθρώπινη ιδεολογία τους».

Ο παράγων Musk και οι «κανόνες» της ΕΕ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νούμερο ένα στόχος αυτών των μη εκλεγμένων τεχνοκρατών είναι ο Elon Musk και ο X, δεδομένου ότι έχουν ήδη κάθε άλλη μεγάλη πλατφόρμα στις τσέπες τους.

Στο περσινό συνέδριο του WEF, η Věra Jourová, η οποία κατέχει τον απίστευτα οργουελικό τίτλο του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αξίες και τη διαφάνεια, σχολίασε ότι ο «απολυταρχισμός της ελευθερίας του λόγου» του Musk δεν συμβαδίζει με τους νέους διαδικτυακούς κανονισμούς της ΕΕ.

«Το μήνυμά μας ήταν σαφές: έχουμε κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται, διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις» δήλωσε ο Jourová, προσθέτοντας «Η εποχή της Άγριας Δύσης τελείωσε, εμείς είμαστε οι προστάτες της ελευθερίας του λόγου».

Φέτος στο Νταβός, ο Jourová συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους επικεφαλής του Meta και του YouTube για να βεβαιωθεί ότι «παίζουν με τους κανόνες»…