ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Το κατάντημα της Ελλάδας

 Η Ελλάδα είναι τελευταία, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της στην ΕΕ που έχει βυθιστεί στο 55% – προτελευταία στο κατά κεφαλήν εισόδημα, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία. Έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ακρίβειας τροφίμων και γενικότερου πληθωρισμού – επίσης τον χαμηλότερο πραγματικό μισθό (=αφαιρουμένου του πληθωρισμού), με τα ενοίκια που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του.

Περίπου 4.000.000 ΑΦΜ ή το 40% του πληθυσμού της χώρας, χρωστούν στην εφορία – ενώ για τα 2.000.000 Έλληνες έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ ανέρχονται στα 2.200.000 άτομα που χρωστούν 47,5 δις €, εναντίον των οποίων λαμβάνονται εισπρακτικά μέτρα – ενώ από 400.000 έως 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες απειλούνται να χάσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, λόγω χρεών που δεν έχουν ρυθμίσει.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, πάνω από 1.300.000 νοικοκυριά επιβιώνουν με κρατικά επιδόματα – ενώ ένας ακόμη μεγάλος αριθμός νέων, από τις συντάξεις των γονιών τους. Περίπου 700.000 έχουν φύγει στο εξωτερικό και δεν πρόκειται να γυρίσουν – με τη φυγή να συνεχίζεται. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ υπερβαίνουν το 1.000.000 – ενώ η απασχολησιμότητα ευρίσκεται στο 53%, έναντι 75% του μέσου όρου της Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή, παρά το ότι ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία (το τελευταίο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του κράτους ήταν ο Αερολιμένας Αθηνών) και αυξάνονται τα κρατικά έσοδα από την υπερφορολόγηση μέσω του πληθωρισμού, το δημόσιο χρέος κλιμακώνεται – έχοντας φτάσει στα 406,5 δις € για πρώτη φορά στην ιστορία μας, συν διάφορα κρυφά χρέη άνω των 50 δις €.

Παράλληλα, το ιδιωτικό χρέος πλησιάζει τα 400 δις € και το εξωτερικό τα 550 δις € – με την πλειοψηφία των ξενοδοχείων να ευρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αφού είναι υπερχρεωμένα και λειτουργούν ζημιογόνα. Επί πλέον, η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς – με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πλέον στις 20 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης!

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες θησαυρίζουν ληστεύοντας τους Πολίτες, αφού χρεώνουν τις υψηλότερες προμήθειες στην ΕΕ, ενώ έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων – όταν κάτι ανάλογο συμβαίνει με τα υπόλοιπα καρτέλ της ενέργειας, των Σουπερμάρκετ κλπ., σε μία αγορά που κυριαρχούν τα Ολιγοπώλια. Εύλογα λοιπόν οι εισοδηματικές ανισότητες κορυφώνονται – όπως φαίνεται από την άνοδο των πωλήσεων αυτοκινήτων και όχι μόνο.

Εν μέσω τώρα αυτής της «καταχνιάς», η κυβέρνηση θριαμβολογεί για την οικονομία και ψηφίζει το νόμο για το γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ αμέσως μετά το νόμο για τη νομιμοποίηση της παράνομης μετανάστευσης, με την κοινωνία, με την εκκλησία και με πολλούς βουλευτές της να είναι αντίθετοι – χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες του, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά που θα υιοθετηθούν, τις παρένθετες μητέρες κλπ.

Ακόμη χειρότερα, αναφέρεται σε μία Εθνική στρατηγική για τους ΛΟΑΤΚΙ+, όταν η Ελλάδα δεν έχει καμία άλλη εθνική στρατηγική – ούτε για την οικονομία, ούτε για τα εθνικά, ούτε για την Παιδεία, ούτε για την Υγεία, ούτε για το δημογραφικό, ούτε για τίποτα άλλο! Την ίδια στιγμή, κατηγορείται από την ΕΕ για ελλιπές κράτος δικαίου, για τον κυβερνητικό έλεγχο των ΜΜΕ κοκ.

Αποτελούσε αλήθεια προτεραιότητα για τη χώρα μας αυτός ο γάμος, τον ήθελε η κυβέρνηση ή μήπως επιβλήθηκε εκβιαστικά, για να καταστεί η χρεοκοπημένη (οπότε «εκβιαστέα») Ελλάδα, η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που τον έχει αναγνωρίσει; Για να πάψει να υπάρχει ένα ακόμη εμπόδιο στα σχέδια των ολιγαρχικών ελίτ και οπαδών της παγκοσμιοποίησης που θέλουν να ισοπεδώσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες, απορρυθμίζοντας την πυρηνική οικογένεια, έτσι ώστε να είναι εύκολα ελεγχόμενες;

Το μέλλον θα δείξει – τονίζοντας ξανά πως δεν έχουμε απολύτως τίποτα εναντίον των ομοφυλοφίλων. Δεν μπορούμε βέβαια να αποδεχθούμε τον παραλογισμό, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα, ο άνδρας και η γυναίκα, αλλά 71 – συν όποια άλλα «ανακαλυφθούν» αργότερα, κατά το «+» στο τέλος του ΛΟΑΤΚΙ.

Τα προβλήματα της δημογραφικής μας κατάρρευσης

«Την τελευταία πενταετία (2019 – 2023), ο αριθμός των γεννήσεων υπολείπονταν κατά μέσο όρο ετησίως του αριθμού των θανάτων κατά 52.000 άτομα – δηλαδή, ο πληθυσμός μας μειωνόταν κατά 53.000 το χρόνο (συν το brain drain).

Για το λόγο αυτό, η Eurostat αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τον πληθυσμό της Ελλάδας – προβλέποντας ότι, ο πληθυσμός μας θα μειωθεί σε 7,8 εκατ. κατοίκους μέχρι το 2070, από 8,6 εκατ. άτομα που προέβλεπε στις δημογραφικές προβολές του 2019.

Επίσης προβλέπει ότι, το εργατικό μας δυναμικό θα μειωθεί από 4,606 εκατ. άτομα το 2022 σε 3,111 εκατ. άτομα το 2070 – όταν στις αντίστοιχες δημογραφικές προβολές του 2019 προέβλεπε ότι, το εργατικό δυναμικό της χώρας μας το 2070 θα είναι 3,57 εκατ. άτομα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτές τις δυσμενέστερες δημογραφικές προοπτικές της Eurostat για τη χώρα μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντίστοιχα αναθεώρησε προς το δυσμενέστερο τη μακροπρόθεσμη μέση αύξηση του ΑΕΠ για την Ελλάδα την περίοδο 2023/2070 σε 1,1% – από 1,2% που προέβλεπε στις μελέτες της το 2021».

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού, εκτός από τη βαθμιαία εξαφάνιση μας ως έθνος, είναι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ μας – ο οποίος, υπό τις σημερινές συνθήκες των επιτοκίων, πρέπει να είναι υψηλότερος του 3,5% για να είναι βιώσιμο το χρέος μας.

Πόσο μάλλον εάν συνυπολογίσει κανείς τα κρυφά μας χρέη – όπως τα 13,4 δις € προς τις τράπεζες λόγω του αναβαλλομένου φόρου, τα 25 δις € των παγωμένων τόκων του EFSF και τις κρατικές εγγυήσεις των περίπου 28 δις €.

Με ρυθμό ανάπτυξης 1,2% η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον – ενώ, με δεδομένο το ότι έχουμε σχεδόν ξεπουλήσει ότι πολυτιμότερο διαθέταμε όσον αφορά τη δημόσια περιουσία μας, με τις κατασχέσεις/πλειστηριασμούς της ιδιωτικής συμπεριλαμβανομένης της αγροτικής μας γης σε πλήρη εξέλιξη, η επόμενη ενδεχόμενη χρεοκοπία μας θα ήταν απείρως πιο οδυνηρή, από την προηγούμενη.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η τουρκική απειλή – αφού ο πληθυσμός της Τουρκίας, από 21 εκατ. το 1950, υπολογίζεται πως θα φτάσει στα 94 εκατ. το 2050. Αντί τώρα να ασχολούμαστε με το δημογραφικό μας πρόβλημα, προσπαθώντας να το επιλύσουμε έγκαιρα, αφού απαιτείται μεγάλος χρόνος για να έχουν αποτέλεσμα όποια μέτρα ληφθούν, η κυβέρνηση μας προέβη στη χορήγηση βίζας σε Τούρκους, για 10 νησιά του Αιγαίου (Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Σύμη και Καστελόριζο) – η μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σέγκεν, αφού δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια διευκόλυνση, ενώ θεωρούμε πως τουλάχιστον για το Καστελόριζο που όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του για την ΑΟΖ, είναι έγκλημα.

Το γεγονός αυτό προφανώς θα οδηγήσει (α) στην εξάρτηση των νησιών μας από την Τουρκία και (β) στην «ειρηνική διείσδυση» της Τουρκίας που στην ουσία θα τα καταλάβει χωρίς πόλεμο – πολύ περισσότερο υπό τις παραπάνω δημογραφικές εξελίξεις. Είμαστε αλήθεια απαισιόδοξοι με αυτές τις προβλέψεις; Προφανώς όχι – απλά ρεαλιστές.

Η αποθράσυνση των τραπεζών

«Ο αναβαλλόμενος φόρος των τραπεζών σήμερα, διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα του 50% των κεφαλαίων τους κατά μέσο όρο (76% στην Τράπεζα Πειραιώς) – έναντι μόλις 10% στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Σημαίνει δε στην ουσία πως τα κεφάλαια τους είναι αέρας – κάτι που θα τις οδηγούσε σε μεγάλα προβλήματα, εάν η οικονομία μας επέστρεφε στην ύφεση.

Ειδικότερα ο αναβαλλόμενος φόρος, ύψους αρχικά περί τα 19,5 δις €, δόθηκε ως αντάλλαγμα στις τράπεζες για τις ζημίες που υπέστησαν από το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους το 2012 – όπου αποφασίστηκε ο συμψηφισμός αυτών των ζημιών να γίνει με μελλοντικά κέρδη. Έτσι, οι τράπεζες κερδίζουν από το φόρο που δεν καταβάλλουν στις κερδοφόρες χρήσεις – ενώ στην ουσία πρόκειται για μία απαίτηση των τραπεζών απέναντι στο κράτος, οπότε για ένα (ακόμη) κρυφό χρέος.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η αντικατάστασή του αναβαλλόμενου φόρου κατά ένα μέρος, με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου – δηλαδή, οι τράπεζες απαιτούν στην ουσία να τους δώσει το κράτος ομόλογα που φυσικά θα αύξαναν το κρατικό μας χρέος, αφού θα μετατρεπόταν το κρυφό χρέος σε φανερό!

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει βέβαια τη συμφωνία της κυβέρνησης και την έγκριση της ΕΕ – σημειώνοντας πως, σύμφωνα με την ανάλυση της ΤτΕ, στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2023 οι οριστικές και εκκαθαρισμένες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (DTCs) ανέρχονταν σε 13,4 δις €. Αντιπροσωπεύουν δε το 51% των συνολικών εποπτικών ιδίων κεφαλαίων τους – από 52% στο τέλος του 2022».

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο δώρο της κυβέρνησης προς τις τράπεζες, την εποχή του εγκλήματος του PSI – ως αποζημίωση για το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που κατείχαν, όταν κάτι ανάλογο δεν δόθηκε στους μικροομολογιούχους του δημοσίου, ούτε στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Οι τράπεζες τώρα που διασώθηκαν με τα 51 δις € δικά μας χρήματα, που στηρίχθηκαν με 276 δις € κρατικές ενισχύσεις συν τα 19 δις € του προγράμματος Ηρακλής, που παίρνουν τα σπίτια μας, που τους εγκρίθηκε το εγκληματικό hive down, που χρεώνουν με υπέρογκες προμήθειες και τόκους τους Έλληνες, που κερδίζουν πλέον τεράστια ποσά εις βάρος μας (3,2 δις € το 2022, περί τα 4 δις € το 2023) και που δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς – αφού ζητούν έμμεσα να τους καταβάλλει το δημόσιο ομόλογα, έναντι του αναβαλλόμενου φόρου των 13,4 δις € που έχει απομείνει, για να αυξήσουν τα πραγματικά ίδια κεφάλαια τους!

Ελπίζουμε να μην προβεί σε αυτήν την ενέργεια η κυβέρνηση, εκβιαζόμενη από τα 420 εκ. € που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες – ευχόμαστε δε να μην ξεχάσουν ποτέ οι Έλληνες το έγκλημα του PSI, με το οποίο χάθηκε εντελώς η οικονομική μας ανεξαρτησία, οπότε η εθνική μας κυριαρχία, με ευθύνη των τότε κομμάτων που κυβερνούσαν την Ελλάδα.

Κλιμακώνεται η ληστεία των Ελλήνων!

«Προϋπολογισμός: Υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 8,9% τον Ιανουάριο – στο 3,1% ο πληθωρισμός (3,1% αύξηση των τιμών επί  των προηγούμενων), πάνω από 8% στα τρόφιμα. Ανάλογα φυσικά μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις»

Είναι δυο ειδήσεις που συνδέονται μεταξύ τους – αφού η υπερφορολόγηση πυροδοτεί τον πληθωρισμό. Το θέμα είναι όμως ότι, η κυβέρνηση στηρίζει ολόκληρη την οικονομική της πολιτική στον πληθωρισμό – αφού έτσι επιτυγχάνει μεγαλύτερα δημόσια έσοδα.

Με απλά λόγια, ληστεύονται οι Έλληνες φορολογικά, για να στηρίξουν το δημόσιο, οπότε τους δανειστές – ληστεύονται όμως επίσης από τις τράπεζες, από τις ενεργειακές εταιρίες, από τα Σουπερμάρκετ και από τα υπόλοιπα καρτέλ που θησαυρίζουν εις βάρος τους.

Πόσον καιρό αλήθεια θα αντέξουν; Πόσο θα ανέχονται αυτήν τη ληστεία αδιαμαρτύρητα; Δεν καταλαβαίνουν πως έτσι θα χάσουν τα σπίτια τους, καθώς επίσης ότι έχουν και δεν έχουν; Δεν βλέπουν πως επιταχύνεται η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελλάδας;

Πως ως εργαζόμενοι θα αντικατασταθούν από φθηνούς μετανάστες; Το χειρότερο είναι όμως ότι, συνεχίζει να αυξάνεται το κρατικό χρέος, παρά τα αυξημένα φορολογικά έσοδα – παράλληλα με το ιδιωτικό! Που πηγαίνουν αλήθεια τα χρήματα; Στη διαφθορά (κοστίζει 14 δις € ετήσια), στα καρτέλ και στα κοράκια που κλέβουν τα σπίτια μας – εις υγείαν των κορόιδων!