ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Nέα στοιχεία από το «ΒΗΜΑ» για την Ανθρωποθυσία των Τεμπών

 


Επανέρχεται  Μαρτίo 2024 ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «ΒΗΜΑ» και παρουσιάζει νέα στοιχεία της Ανθρωποθυσίας των Τεμπών.

Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων αρχίζουν να ερευνούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της σύγκρουσης καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα-ανθρωποθυσία και όχι συνέπεια του ξεχαρβαλωμένου κράτους. Στη προκειμένη περίπτωση το κράτος έδειξε συντονισμό και οργάνωση.

Οι σημερινές αποκαλύψεις του ΒΗΜΑτος βάζουν στο κάδρο τον γεμάτο ερωτηματικά ρόλο του επικεφαλής του ΟΣΕ ο οποίος εμφανίζεται με δική του απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών των σιδηροδρομικών!

Tρία νέα ερωτήματα για την διαχείριση των ηχητικών ντοκουμέντων της τραγωδίας των Τεμπών προκύπτουν –όπως παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα, το «Βήμα» – από έγγραφα που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αλλά κι από αναφορές σιδηροδρομικών τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν καθώς και το τελευταίο 24ωρο.

Με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται σε ένα νέο «κέντρο» απομαγνητοφωνήσεων των επίμαχων συνομιλιών που παρουσιάσθηκαν στη Βουλή και στις τότε έντονες καταγγελίες σιδηροδρομικών ότι υπήρχε «κοπτοραπτική» στο σχετικό υλικό.

Όπως και στις πρόσφατες δηλώσεις τους ότι για αυτή την διαρροή υπήρχε διαβεβαίωση εκ μέρους στελεχών της διοίκησης του ΟΣΕ ότι θα υπάρξει «δικαστική έρευνα» που όμως έμεινε… αόρατη. Κι αυτό σε συνέχεια των αποκαλύψεων του «Βήματος της Κυριακής» ότι υπήρξε πιθανόν πρόωρη παράνομη αφαίρεση του σχετικού ηχητικού υλικού, από τις πρώτες ώρες μετά την σύγκρουση των δύο τραίνων, από το σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ και ακολούθως «μοντάρισμα» συνομιλιών από αγνώστους.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ύστερα από τις αποκαλύψεις του «Βήματος» , τα ηχητικά αρχεία παραδόθηκαν (ηλεκτρονικά και με παράδοση στα γραφεία της Τροχαίας) το διήμερο 2-3 Μαρτίου 2024 . Όμως αυτή η αναφορά της ΕΛΑΣ, η οποία επιβεβαιώνεται και από σχετικά έγγραφα της δικογραφίας που παρουσίασε το «Βήμα» στην κυριακάτικη έκδοσή του, δεν εξηγεί πώς και από ποιους δόθηκαν αυτά τα αρχεία στην δημοσιότητα την 1η Μαρτίου 2021, ενώ η σύγκρουση είχε συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν το εν λόγω σημαντικό στέλεχος του ΟΣΕ εκείνες τις πρώτες ώρες που εισήλθε στο σύστημα καταγραφών του Οργανισμού πήρε κι εκείνος αντίγραφο των συνομιλιών. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», ο κ Τερεζάκης παρέδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και δική του απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών των σιδηροδρομικών.

Πότε και για ποιον λόγο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο ώστε να προχωρήσει μετά στην απομαγνητοφώνηση του;

Κι αυτό κατά τη στιγμή που την σχετική ευθύνη και δικαίωμα για κατάσχεση, κατοχή κι ανάλυση αυτού του υλικού είχε η ΕΛΑΣ κι οι δικαστικές αρχές που διεξήγαγαν την έρευνα για την τραγωδία. Με επιπρόσθετο ερώτημα αν ο κ Τερεζάκης πήρε αυτό το στικάκι στην είσοδο του στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ λίγες ώρες μετα το δραματικό συμβάν , όπως περιέγραψε στην Βουλή. Με κύριο ζητούμενο αν από αυτή την διαδικασία μπορεί να υπήρξε τελικώς κι η διαρροή του ηχητικού υλικού από την 1η Μαρτίου 2023 . Κάτι που μπορεί να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές για να δοθούν σαφείς απαντήσεις.

Μια δεύτερη παράμετρος της υπόθεσης διαρροής και καταγγγελόμενης συρραφής συνομιλιών είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) του σιδηροδρόμου που αποκαλύπτει ότι «ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης σε συνάντηση με τα Σωματεία λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Σήμερα (ΤΩΡΑ) οφείλει να δώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Αν δεν έχει κάνει τελικά έρευνα, οφείλει να παραιτηθεί».

Δηλαδή σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνδικαλιστών ο ίδιος υπηρεσιακός παράγοντας είχε εκφράσει την απορία του για την διαρροή κι είχε μιλήσει για δικαστική διερεύνηση του. Όμως δεν φαίνεται –σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα του «Βήματος»- να υπήρξε έγγραφο αίτημα του προς δικαστικές αρχές ούτε και είχαν γίνει συγκροτημένες κινήσεις από τον ίδιο ή κι από άλλα στελέχη του ΟΣΕ ώστε να εξετασθεί από δικαστικό λειτουργό πως αυτά τα ηλεκτρονικά αρχεία «ξεριζώθηκαν» από το σύστημα καταγραφών περιορισμένης πρόσβασης.

Τελος σημαντική πλευρά της υπόθεσης των μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς είναι η δήλωση , τις πρώτες ημέρες μετά την σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη του τότε προέδρου των μηχανοδηγών της Hellenic Train κ Κώστα Γενηδούνια στο MEGA. Ο κ Γενηδούνιας γνωρίζοντας δεδομένα της υπόθεσης από συναδέλφους του αλλά όχι βεβαίως τα δεδομένα των συνομιλιών και τα ντοκουμέντα που παρουσίασε προ 24ωρου «Το Βήμα», είχε σημειώσει ότι «εδώ έχουμε κανονική ‘κοπτοραπτική’ στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά, είτε στο GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών, είτε την ώρα που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα, είναι ο ΟΣΕ».

Ο κ. Γενηδούνιας ερωτώμενος τότε για τον λόγο που ισχυρίζεται πως είχε υπάρξει μοντάζ απάντησε: «Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους, για να πούνε ότι ‘φταίτε μόνο εσείς’». Ενώ ακολούθως αναρωτήθηκε «εάν είναι δυνατόν 8 με 10 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη – μηχανοδηγού, που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής έρευνας, στο Youtube».

Το «ΒΗΜΑ» συνέτριψε την clean-cut εικόνα της κυβέρνησης

Aυτό που πέτυχε το ΒΗΜΑ (έστω και τώρα, για τους λόγους που πολλοί υποψιαζόμαστε) με την αποκάλυψη της Μονταζιέρας των Τεμπών για τις ανάγκες της τελετής ανθρωποθυσίας είναι να συνθλίψει την clean-cut βιτρίνα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει με κλιματική ευλάβεια τη θανάσιμη ατζέντα μείωσης και αντικατάστασης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού με όλα τα εργαλεία που της παρέχει ο οδηγός εφαρμογής της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Ο μάρτυρας και πρώην στέλεχος του ΟΣΕ που έστειλε την επιστολή κατάγγειλε ευθέως ότι δόθηκαν εντολές και παραποιήθηκαν τα ηχητικά στοιχεία που αφορούν στο τρομακτικό δυστύχημα και ζητούσε να καταθέσει επίσημα

Στις 27/4/23 ο ιστότοπος Newsbreak απεκάλυπτε:

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία που πρώην στελέχους του ΟΣΕ για τον Διευθυντή διευθυντή κυκλοφορία του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι, το οποίο προκάλεσε ερωτηματικά σε όσους τον γνώριζαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία-«φωτιά», ο 66χρονος που έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά από την σύγκρουση των τρένων, είχε δεχτεί πιέσεις από «αδίστακτους» για να παραποιήσει ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία αποτελούν σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας. Όπως και αναγκάστηκε να κάνει, σύμφωνα με όσα καταγγέλονται.

Ο μάρτυρας και πρώην στέλεχος του ΟΣΕ που καταγγέλλει ότι παραποιήθηκαν στοιχεία που αφορούν το τρομερό δυστύχημα, για το οποίο υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ζητάει να καταθέσει επίσημα.

«Δεν μπορούσε να πει “όχι” σε αυτούς που διοικούν τον ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές… Έτσι, συμμετείχε στην κοπτοραπτική των συνομιλιών μεταξύ των σταθμαρχών και των άλλων παραγόντων της κυκλοφορίας» αναφέρει στην επιστολή του, σύμφωνα με το Star.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου, έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Σούνιο, όταν κατά την διάρκεια προσπέρασης, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με βανάκι, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία.

Η είδηση για τον θάνατό του έπεσε σαν «βόμβα» και προκάλεσε ερωτηματικά.

Τι απαντάει ο ΟΣ

«Περιμένουμε γραπτώς αποδεικτικά στοιχεία για όσα λέγονται και θα κινηθούμε αναλόγως» απάντησαν πηγές του ΟΣΕ στο Star για την καταγγελία.

Στη θέση του ο σταθμάρχης που άλλαξε τις βάρδιες με μπλάνκο

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, ο σταθμάρχης Π.Κ. που που διώκεται ποινικά γιατί έφυγε νωρίτερα από τον σταθμό, διορθώνοντας με μπλάνκο τις βάρδιες, επέστρεψε κανονικά στη βάρδιά του με τον Γεραπετρίτη να δηλώνει ότι υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για όλους.

Σημειώνεται ότι για τις καταγγελίες που ακούστηκαν για την υπόθεση των Τεμπών, ακόμα και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση αναφορικά με απειλές κατά σταθμαρχών και μαρτύρων που ήθελαν να μιλήσουν και να καταγγείλουν, δεν έχει υπάρξει κάποια έρευνα μέχρι τώρα.

Έστω και τώρα λοιπόν, το ΒΗΜΑ ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και οι δημοσιογράφοι του κάνουν το αυτονόητο για τη δημοσιογραφία.

Αμφισβητούν το επίσημο αφήγημα και ερευνούν. Και η έρευνα φέρνει αποτελέσματα. Στο ρεπορτάζ λοιπόν του Βασίλη Λαμπρόπουλου αποκαλύπτεται η οργάνωση της ανθρωποθυσίας των Τεμπών.

Σε αυτό το μοντάζ όπου εμφανίζεται ο Σταθμάρχης να δίνει το o.k για το ξεκίνημα της αμαξοστοιχίας στηρίχθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού περί ανθρωπίνου λάθους. Στηρίχθηκε επίσης και το αφήγημα του ανθρωπίνου λάθους. Αυτό-το ανθρώπινο λάθος-πλέον δεν υφίσταται. Άρα γιατί κρατάνε φυλακισμένο τον αθώο, εξαφανισμένο και “σιωπηλό” σταθμάρχη;

Έχουμε ακούσει τις φωνές όλων να μιλάνε για λογαριασμό του Σταθμάρχη εκτός από τον ίδιο. Πολύ βολικός Σταθμάρχης ένας Μουγγός Σταθμάρχης. Εξίσου βολική και η αποδοχή του επίσημου αφηγήματος από 9 εκατ. οξυδερκείς. Ενδιαφέρον.

Η μία εκδοχή του:

-Έκανα λάθος κι έστειλα το επιβατικό τρένο στην ίδια γραμμή με το εμπορικό που ερχόταν από Κατερίνη.

Η δεύτερη εκδοχή του:

-Πάτησα κανονικά το κουμπί γιατί το σύστημα διαχωρισμού των τρένων είναι αυτοματοποιημένο αλλά δεν λειτούργησε.

Αντιλαμβάνεστε ότι παρά την στεγανοποίηση των πληροφοριών επειδή ήταν οι πρώτες ώρες και τα “λάθη” και οι “διαρροές” συμβαίνουν (παρά τις όποιες προσομοιώσεις) έχουμε ήδη δύο εκδοχές για το υποτιθέμενο “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά.

Εάν μάλιστα προσθέσεις το κόψιμο του καλωδίου της μίας τροχιάς που προηγήθηκε, τη φόρτωση με εκρηκτικά υλικά ώστε να μην υπάρχουν ζωντανοί, τους ξαφνικούς θανάτους από “τροχαία” εντός 15 ημερών σε Βόλο και Σούνιο των δύο έμπειρων σταθμαρχών και φυσικά το μπάζωμα που έγινε εσπευσμένα, έχεις ολοκληρωμένη την εικόνα ενός οργανωμένου εγκλήματος-ανθρωποθυσίας. Σε αντίθεση με όσους κάνουν λόγο για εγκληματικές παραλείψεις στη προκειμένη περίπτωση έχουμε υποδειγματική οργάνωση μίας ανθρωποθυσίας.

Μάλιστα το διάγγελμα του πρωθυπουργού το οποίο έβαλε στο κάδρο το ανθρώπινο λάθος θυμίζει έντονα τα αντίστοιχα διαγγέλματα του Μητσοτάκη για την planδημία και τα εμβόλια ευθανασίας ως μέρος μιας Γενοκτονίας μείωσης και ελέγχου του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού εξαιτίας του σκασίματος της παγκόσμιας φούσκας του χρέους.

Ποιος δεν θυμάται τον κ. Μητσοτάκη να απειλεί τους ανεμβολίαστους και να τους χαρακτηρίζει συλλήβδην με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Αντίστοιχους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούσαν οι Klaus Schwab, Tony Blair, Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Jacinda Ardern και φυσικά η φανατικότερη όλων Ursula von der Leyen.

Εάν οι δημοσιογράφοι του ΒΗΜΑτος ερευνούσαν την καταφανώς εργαστηριακή προέλευση του ιού που προκαλεί τον COVID-19 και τον τρόπο αδειοδότησης των εμβολίων ευθανασίας θα ξεδίπλωναν να πραγματικά γεγονότα και θα γλίτωναν τόσο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους όπως και οι οικογένειες των Ελλήνων εκδοτών, μηντιαρχών, εφοπλιστών, κλπ από τους εμβολιασμούς τους με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 τα οποία αποτελούν μία ωρολογιακή βόμβα για τον οργανισμό του λήπτη με άγνωστη ημερομηνία έκρηξης.

Στα Τέμπη λοιπόν τα στοιχεία που φώναζαν από την αρχή οργανωμένη ανθρωποθυσία έρχονται να συμπληρωθούν με τις αποκαλύψεις του ΒΗΜΑτος καθώς τα στόματα ανοίγουν.