Ανακαλύψτε τα πέντε τρόφιμα - συμμάχους της καρδιάς που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας για να μειώσετε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο
Είναι γνωστό ότι η υγεία της καρδιάς περνά (και) από το πιάτο. Τρόφιμα όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, ψάρια, ξηροί καρποί, φυτικά έλαια, ολόκληρα φρούτα, άπαχο κρέας, φασόλια και όσπρια είναι κάποια από τα φυσικά μας όπλα για τη θωράκιση της καρδιαγγειακής υγείας που περιλαμβάνονται σε δίαιτες όπως η μεσογειακή και η DASH -τύπος δίαιτας που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της υπέρτασης-, διατροφικά μοτίβα που συστήνει και Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία με τις Επίσημες Διατροφικές Οδηγίες.