ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιατί ο Αλέξης γκρινιάζει για τα κανάλια;

Φωτογραφία για Γιατί ο Αλέξης γκρινιάζει για τα κανάλια;
Μιλάνε για διαπλοκή, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία την υπηρέτησαν αδιαμαρτύρητα επί σειρά ετών

Ένα από τα σημεία των προεκλογικών  καιρών είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών έξω από «μνημονιακά» κανάλια όπως το Megaκαι ο ΣΚΑΙ. Οι πρωτοβουλίες  ξεκινάνε από το facebook αλλά τελικά δεν έχουν και ιδιαίτερη επιτυχία καθώς δεν  καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πάνω από 20-40 άτομα. Δεν είναι λίγοι αυτοί, πάντως, οι οποίοι συσχετίζουν αυτές τις «εκδηλώσεις» με την επικριτική στάση των δύο καναλιών προς τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε την περασμένη Τετάρτη  η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το MEGA και γενικότερα το συγκρότημα Μπόμπολα, έλαβε και ονοματεπώνυμο. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς έγραψε στο twitter:“Εάν η διαπλοκή του Έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war…” .Μοιραία ψάξαμε όλοι τα κιτάπια μας να βρούμε πότε ο ΣΥΡΙΖΑ έθιξε τα τελευταία (πολλά) χρόνια των θέμα των εκκρεμοτήτων των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα..

Την επόμενη ακριβώς ημέρα έγινε γνωστό ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, θα αποτιμήσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών στο ποσό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ όπως προειδοποίησε ο Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνίας του κόμματος, ο οποίος επεσήμανε «ότι το κύκλωμα της διαπλοκής είναι το εξής: είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος. Νομίζω ότι αυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλο αυτό βέβαια προκάλεσε ερωτηματικά σε όσους διάβαζαν  τον Βασίλη  Μουλόπουλο όταν ήταν ο υπεύθυνος του Βηματοδότη του Βήματος. Ξέρετε, της εφημερίδας του ΔΟΛ εκ των μετόχων του MegaΌσοι όμως παρακολουθούν με σοβαρότητα αυτή την κόντρα, εκφράζουν και μια άλλη απορία . Γιατί τόσος θόρυβος από τον ΣΥΡΙΖΑ για την «επιρροή» των καναλιών; Μήπως δεν γνωρίζουν το πόσο δυσανάλογα με τα τελικά ποσοστά των εκλογών ήταν τα συνολικά ποσοστά χρονικής έκθεσης των πολιτικών κομμάτων στα δελτία ειδήσεων; Σύμφωνα με την αναφορά πολιτικής πολυφωνίας της προεκλογικής περιόδου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΣΡ  Ιωάννης Λασκαρίδης η τηλεοπτική κατάταξη των κομμάτων, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία 712 τηλεοπτικών εκπομπών ήταν η εξής: Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το 28,2% του συνολικού χρόνου, η ΝΔ το 27,3%, το ΚΚΕ 9,1%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,4%, η ΔΗΣΥ 7,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,2%, η Κοινωνική Συμμαχία 2,5%, η Χρυσή Αυγή 0,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,3%, η Δράση 0,9%, η Δημιουργία Ξανά 0,2% και τα λοιπά κόμματα 0,3%. Από τα νούμερα και μόνο φαίνεται ότι το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τελικά το διπλάσιο από το ποσοστό προβολής των θέσεών του στην τηλεόραση. Γιατί λοιπόν τέτοια γκρίνια για τα ΜΜΕ; Μήπως για να (προ)κατασκευασθεί ένα άλλοθι στην περίπτωση που ο Αλέξης δεν γίνει πρωθυπουργός;
kamarinia
Tsouvali