ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ακύρωση του Μνημονίου με κατάργηση μειώσεων σε μισθούς - συντάξεις υπόσχεται ο Αλ. Τσίπρας Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να το ακυρώσουν για να το εφαρμόσουν. Εμείς θα το ακυρώσουμε, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα.
"Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, ότι στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθεται το χτες με την ελπίδα", υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, είναι ένα "πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο. Ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς".

"Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο ότι το μόνο δίλημμα της 17ης Ιουνίου συμπυκνώνεται στη διάζευξη: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ" πρόσθεσε και τόνισε: "Γιατί δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο κακό Μνημόνιο. Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο ακατάλληλο φάρμακο".
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι "πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του" και σημείωσε ότι θα αντικασταθεί "με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση, που έχουμε επεξεργαστεί".
Αντιδράσεις των κομμάτων
"Ακούσαμε, σήμερα, από το ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις. Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά. Πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλία. Πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση.
Πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος. Ένα συνονθύλευμα εξαγγελιών που δεν τόλμησαν να κοστολογήσουν. Μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου και της κας Κατσέλη. Σήμερα, φαίνεται ακόμα πιο καθαρά, ότι μόνη ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση είναι το σχέδιο των 10+8 μέτρων, που κατέθεσε, ο Αντώνης Σαμαράς, για την Ανάταξη της Οικονομίας και την ανακούφιση της Κοινωνίας, μέσα στο Ευρώ!", ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη στις εξαγγελίες Τσίπρα.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του με αντιφατικές δηλώσεις προσπαθούσαν επί μέρες να συγκαλύψουν. Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα "Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ". Με αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης", αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Άνθρακες ο θησαυρός" ήταν το σχόλιο της γενικής γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις της, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι πρόκειται για "πρόγραμμα πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις" των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας χρειάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ανήκει στους αντιμνημονιακούς πολιτικούς, "αυτό, όμως, δεν ισοδυναμεί με αποδοχή της ακοστολόγητης διανομής υποσχέσεων σ' όσους μιλάνε ελληνικά, αλλά και σε όσους δεν μιλούν, αλλά είναι λαθρομετανάστες και απολαμβάνουν της στοργής του".