ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Όπως στρώνει κανείς κοιμάται Αντώνη


Απανωτές ριπές κατά του Αντώνη Σαμαρά για την τωρινή δυσφορία του έναντι των επιθέσεων που δέχεται η χώρα μας από Ευρωπαίους αξιωματούχους τις οποίες, όπως τον κατηγόρησε, όχι μόνο δεν αντέκρουσε αλλά «στήριξε και ανέχτηκε προεκλογικά» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε χαρακτηριστικά πως «όπως στρώνει κανείς κοιμάται» και πως ο κ. Σαμαράς αφού συμμετείχε στην ομάδα «των κινδυνολόγων και δημαγωγών του εσωτερικού» έρχεται ουσιαστικά τώρα αντιμέτωπος με το κλίμα που δημιούργησε ο ίδιος προεκλογικά.

«Δεν αντιδράσατε προεκλογικά στις προκλητικές δηλώσεις Σόϊμπλε, στο περιβόητο τηλεφώνημα της Μέρκελ αλλά ούτε στα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων στην ελληνική γλώσσα. Μην δυσανασχετείτε λοιπόν. Νομίζατε ότι χτυπούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά χτυπούσατε την χώρα και την Ευρώπη. Είστε πλέον υποχρεωμένος να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες της δικής σας ανεύθυνης συμπεριφοράς. Τώρα η δουλειά σας δεν είναι πλέον να αποδομήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να αντιμετωπίσετε τη σκληρή πραγματικότητα».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά και κατά του νέου Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, με αφορμή τις δηλώσεις του στους Financial Times κάνοντας μάλιστα λόγο για «καταστροφικό δόγμα». Την ίδια στιγμή δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό πρόγραμμα εκποίησης δημόσιου πλούτου «υπό τον γνωστό τρομοκρατικό μανδύα, αν δεν εκποιήσουμε θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις».

«Δεν είστε κυβέρνηση εθνικού αλλά ειδικού σκοπού εκποίησης και παραχώρησης του δημόσιου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο» είπε ο κ. Τσίπρας διερωτώμενος για το ποιο θα είναι το κέρδος του ξεπουλήματος κερδοφόρων οργανισμών στις τρέχουσες εξευτελιστικές, ενώ προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αγώνες μέσα κι έξω από τη Βουλή.