ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Σκάφη Ιστιοπλοϊας Τριγώνου(Optimist) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Το τμήμα ιστιοπλοίας λειτουργεί από το 1967 και έχει φέρει στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης αξέχαστες επιτυχίες και μεγάλους αθλητές. Η σημερινή διοίκηση έχει σκοπό να φέρνει στην μνήμη των νέων Ιστιοπλόων του Ομίλου την ιστορία του συλλόγου και να δείχνει ότι αυτή είναι δεμένη με το σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, πάντα αυτοί που διοικούσαν και αυτοί που αγωνίζονταν ήταν μία ομάδα με κοινό παρονομαστή την αγάπη στην Ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα.


Αυτό σημαίνει ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η άθληση, η ομαδικότητα και η συνδρομή στην διαμόρφωση χαρακτήρων.Το χειριστήριο του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να αντικατασταθεί από τη λαγουδέρα, η μαύρη οθόνη της τηλεόρασης από τα λευκά πανιά και η βόλτα στο παρκάκι της γειτονιάς από το πιο κοντινό λιμάνι.
Επιπρόσθετα, τα παιδιά με την ιστιοπλοΐα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους, να ψάξουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η σωστή λήψη αποφάσεων.Οι γονείς μπορούν να είναι ελεύθεροι κατά τις ώρες που το παιδί προπονείται – αφού πρέπει να είναι σίγουροι ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.
Τι καλύτερο απο ένα θαλασσινό μεζέ ή ένα ποτό για εμάς τους μεγαλύτερους στο Ναυτικό Όμιλο: Όταν τα παιδιά επιστρέψουν συνεπαρμένα από το μάθημα θα έχουν μπει σε έναν καινούργιο κόσμο. Το πρώτο άγγιγμα του θαλασσινού ανέμου θα δώσει το παιδί μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας, που τόσο πολύ αναζητά στον μικρό του κόσμο. Θα ζήσει εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσει με την ενηλικίωση και είναι πολύ πιθανό να θέλει να τις επαναλάβει.
Σε ενδιαφέρει η Ιστιοπλοία;
Το τμήμα Ιστιοπλοίας δέχεται νέους αθλητές ηλικίας 6-16 χρονών που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα και να ζησουν την αίσθηση του αρμενίσματος στην θάλασσα με την βοήθεια του αέρα, που τόσα μυστικά κρύβει ...