ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Κι όμως ο Πίου ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής - Διαβάστε την ιστορία του πρωταγωνιστή της διαφήμισης...


Ο Τζόελ Ανιίνο δεν είναι ηθοποιός – ούτε και ονειρεύτηκε ποτέ να γίνει. Στο χωριό του, την Ούλι της επαρχίας Αλάμπρα στη Νιγηρία που γεννήθηκε, τα παιδιά έχουν πιο... πρακτικά όνειρα. Αν σταθούν τυχερά, κάποιο από αυτά θα ξεχωρίσει στο ποδόσφαιρο και θα καταφέρει να παίξει επαγγελματικά σε κάποια ομάδα έξω από τη Νιγηρία. 

Ο Τζόελ δεν ήταν εξαίρεση. Θα γινόταν και αυτός ποδοσφαιριστής όταν μεγάλωνε. Με μια μπάλα συνέχεια στα πόδια μέχρι τα 20 του, το μοναδικό μέσο για να ξεφύγει από τη φτώχεια, κατάφερε να ξεχωρίσει. Ένας ξένος μάνατζερ τον διάλεξε και του έκλεισε συμβόλαιο με μια μικρή ομάδα στην Ελλάδα. Ο Τζόελ ζούσε το όνειρό του, αλλά δυστυχώς όχι για πολύ. Σε μια προπόνηση τραυματίστηκε σοβαρά. «Μηνίσκος», είπαν οι γιατροί και το συμβόλαιο ακυρώθηκε. Ο Τζόελ ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να παίξει επαγγελματικά. Παρ’όλα αυτά αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα.

«Ήρθα στην Ελλάδα από τη Νιγηρία πριν από 12 χρόνια για να παίξω ποδόσφαιρο. Μ’ έφερε ένας μάνατζερ. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Ήρθα μόνος μου, οι γονείς μου είναι ακόμα στην Αφρική. Δεν κατάφερα να παίξω και έκανα πολλές άλλες δουλειές. Δεν ήταν πάντα εύκολα τα πράγματα για μένα» λέει στο «Πρώτο Θέμα» ο Τζόελ Ανιίνο που τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Αθήνα ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας) σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής. Εκεί τον βρήκαν και οι εμπνευστές του σποτ της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που μέσα σε μια νύχτα τον μεταμόρφωσαν στον Πίου, το «Μαύρο το πιστόλι» που «βάζει γκολ από τα αποδυτήρια».

Στην αρχή δεν ήθελε, φοβόταν, τι δουλειά είχε άλλωστε με αυτά τα πράγματα... «Είπα το "ναι" με δυσκολία. Αλλά οι καιροί είναι περίεργοι. Φυσικά και το οικονομικό θέμα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Γι’αυτό και υπέγραψα συμβόλαιο» λέει ο Τζόελ. «Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να γίνει τόσος θόρυβος και μάλιστα τόσο σύντομα. Πίστευα στις δυνατότητές μου, αλλά δεν περίμενα τόσο ενθουσιασμό από τον κόσμο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, το Internet πήρε φωτιά, τα sites και τα social media με έκαναν πρώτο θέμα σε χρόνο ρεκόρ. Έχω την εντύπωση ότι εδώ στην Ελλάδα ο κόσμος έχει καλό μάτι και ξέρει να κρίνει, πριν ακόμα με δει να ακουμπάω την μπάλα!» λέει με χιούμορ, ταυτισμένος πια με το ρόλο του Πίου με τη γαλάζια φανέλα, τον οποίο ο «πρόεδρος» ανακάλυψε σ’ ένα φανάρι να καθαρίζει τζάμια.

Φυσικά από τότε που βγήκε το σποτ στον αέρα δεν έχει σταματήσει να υπογράφει αυτόγραφα. «Ξέρω ότι ειδικά τα μικρά παιδιά λατρεύουν τους ποδοσφαιριστές - "είδωλα" σαν εμένα και δεν πρόκειται να τους στερήσω τη χαρά να έχουν ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία μαζί μου. Αυτά όσον αφορά τον Πίου, γιατί ως Τζόελ αποφεύγω τη δημοσιότητα» εξηγεί.
real.gr