Χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μανιταριών
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό ή θυμάρι
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
250 γραμ. έτοιμη σούπα μανιταριών, κονσέρβα π.χ. Cambell
¼ φλιτζάνι γάλα
Για το γαρνίρισμα:
Ζεστό πιλάφι, λαχανικά στον ατμό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε , το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το βασιλικό ή το θυμάρι. Με το μίγμα αυτό πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες, και τις σωτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι στο τηγάνι με τις μπριζόλες και το σωτάρουμε και αυτό για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι και τη σούπα μανιταριών και το γάλα, και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι η σάλτσα μας να πήξει και το κρέας να ψηθεί και εσωτερικά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα τους, και συνοδεύοντάς τες με ένα ωραίο, ζεστό πιλάφι, και λαχανικά στον ατμό (αρακάς, καρότα).
Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό ή θυμάρι
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
250 γραμ. έτοιμη σούπα μανιταριών, κονσέρβα π.χ. Cambell
¼ φλιτζάνι γάλα
Για το γαρνίρισμα:
Ζεστό πιλάφι, λαχανικά στον ατμό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε , το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το βασιλικό ή το θυμάρι. Με το μίγμα αυτό πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες, και τις σωτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι στο τηγάνι με τις μπριζόλες και το σωτάρουμε και αυτό για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι και τη σούπα μανιταριών και το γάλα, και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι η σάλτσα μας να πήξει και το κρέας να ψηθεί και εσωτερικά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα τους, και συνοδεύοντάς τες με ένα ωραίο, ζεστό πιλάφι, και λαχανικά στον ατμό (αρακάς, καρότα).
Καλή Όρεξη!