Συνταγή για 5 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
200γρ. κουβερτούρα
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
2 συσκευασίες βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια, 1-3/4 φλιτζάνια από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ωραίο και ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού γάλα με το καλαμποκάλευρο, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας απαλά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια και η πουτίγκα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη που να εφαρμόζει ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της πουτίγκας.
Την σερβίρουμε μόνη της σε ένα ωραίο μπολ ή ποτήρι, ή ως γέμιση κρέπας. Απολαύστε!!!
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
200γρ. κουβερτούρα
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
2 συσκευασίες βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια, 1-3/4 φλιτζάνια από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ωραίο και ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού γάλα με το καλαμποκάλευρο, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας απαλά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια και η πουτίγκα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη που να εφαρμόζει ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της πουτίγκας.
Την σερβίρουμε μόνη της σε ένα ωραίο μπολ ή ποτήρι, ή ως γέμιση κρέπας. Απολαύστε!!!