ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Στην Πιερία βρέθηκαν χθες το πρωί ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin, συνοδευόμενος από τον εμπορικό ακόλουθο Kemal Sinan Touzoun και τους γραμματείς κ. Χαλίλογλου και Kelevent Imam, σε μια επίσκεψη που είχε ως στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων, μέσα από συναντήσεις με φορείς και ιδιώτες στη Βόρεια Ελλάδα.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Σύσφιξη σχέσεων και συνεργασία
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η κ. Μαυρίδου σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθούν σχέσεις στο επίπεδο του τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και της επιχειρηματικότητας, ενώ επεσήμανε ότι ο ικανός αριθμός των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα, που ανέρχεται στις 500.000 κάθε χρόνο, από τους οποίους οι 80.000 επισκέπτες ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό μπορεί να δώσει μια άλλη ώθηση στο επίπεδο των τουριστικών ανταλλαγών.

Επίσης, η κ. Μαυρίδου πρότεινε να διοργανωθεί ένα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενός διαφορετικού κλίματος συνεργασίας, μέσα από ημερίδες που μπορεί να γίνουν τόσο στην Πιερία όσο και στην Τουρκία.
Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας και ιδιαίτερα στον Όλυμπο και τα Πιέρια, αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και στους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς προορισμούς τόσο στη Νότια όσο και στη Βόρεια Πιερία. Επίσης, κάλεσε τον πρόξενο και τους συνεργάτες του να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο και τους πολίτες της Πιερίας και να υπάρξει μια ανταλλαγή επισκέψεων που θα συμβάλει στο επίπεδο της συναδέλφωσης των λαών