ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απεργία Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και Πέμπτη 18: Ποιοι απεργούν

Απεργία Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και Πέμπτη 18: Ποιοι απεργούν
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και η χώρα μπαίνει σε απεργιακό κλοιό Τετάρτη 17 και Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη απεργούν δικαστές και εισαγγελείς, δημοσιογράφοι, ιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και οδοντίατροι.
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δημοσιογράφοι, με τον κλάδο να πραγματοποιεί την Τετάρτη 24ωρη απεργία και την Πέμπτη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.


Τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Πέμπτη στο πλαίσιο της γενικής απεργίας γνωστοποίησε το πρωί της Τρίτης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.ά.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην κινηθούν όλη την ημέρα οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν επίσης για όλο το 24ωρο αφού οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ προσανατολίζονται επίσης σε στάσεις εργασίας, ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα.

Επίσης σε στάση εργασίας προχωρούν την ίδια μέρα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι ακινητοποιούν τα οχήματά τους από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα αποφασίσουν επίσης σήμερα, ωστόσο, η εισήγηση αφορά στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν τέλος και οι μηχανικοί μετά τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Οπως ανακοινώθηκε, η Ομοσπονδία πρόκειται να συμπορευθεί με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και να συμμετάσχει με τα μέλη της στις κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα. Η συγκέντρωση στην Αθήνα, θα λάβει χώρα στην πλατεία Κοραή (στάση Μετρό στις 12.00 μ.μ.

Ολοι οι περιπτεριούχοι καλούνται να κλείσουν τα περίπτερά τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για την 18η Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει κανένα ταξί από τις 08.00 έως τις 17.00.
Zougla.gr