ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σάλπισμα πρόκρισης

 Σάλπισμα πρόκρισης
Παρά την κακή της εμφάνιση η εθνική μας ομάδα έφυγε από τη Σλοβακία με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο παιχνίδι της 22ας Μαρτίου 2013, κόντρα στη Βοσνία που θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση της πρώτης θέσης στον όμιλο.
Κακή εμφάνιση
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι. Η κακή κυκλοφορία της μπάλας και προβληματική λειτουργία στο κέντρο βασάνισαν την εθνική. Παράλληλα, υστέρησε και στο δημιουργικό κομμάτι με μοναδική εξαίρεση τον Κατσουράνη που προσπαθούσε να βρει τους επιθετικούς με βαθιές μπάλιές.

Το χρυσό γκολ
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε. Και πάλι η Σλοβακία ήταν κυρίαρχη. Είχε εγκατασταθεί στα καρέ του Καρνέζη και προσπαθούσε να πετύχει το γκολ. Κόντρα, όμως σε όλα τα δεδομένα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης χτύπησε την κατάλληλη στιγμή, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Κατσουράνη και πέτυχε το γκολ που αποδείχθηκε και το νικηφόρο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Και πάλι ατυχία
Οι τραυματισμοί τείνουν να γίνουν ο κακός δαίμονας της εθνικής. Στο παιχνίδι της Παρασκευής κόντα στη Βοσνία τραυματίστηκε ο Κώστας Μαλεζάς. Χθες, ήταν η σειρά του Δημήτρη Σιόβα. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού στο ντεμπούτο του με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν εξαιρετικός, αλλά άτυχος. Τραυματίστηκε, του διαγνώστηκε θλάση πρώτου βαθμού και αναμένεται να μείνει εκτός για περίπου 15 μέρες…
Γήπεδο: “Stadion Pasienky”
Διαιτητής/ Βοηθοί: Κόλουμ (Σκωτία)/ Κράιανς (Σκωτία), Ντράμοντ (Σκωτία)
Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82′ Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69′ Βέις), Ντούρις (72′ Χολόσκο).
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75′ λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66′ Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60′ Μήτρογλου).
Κίτρινες κάρτες: Σαπάρα (13’, Σλοβακία), Χολόσκο (93′, Σλοβακία)Μπρέζνανικ (95′, Σλοβακία)-Καρνέζης (92′, Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (93′ Ελλάδα)
Σκόρερ: Σαλπιγγίδης (63, Ελλάδα)
Η βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές:
1. Βοσνία-Ερζεγοβίν 10
2. Ελλάδα 10
3. Σλοβακία 7
4. Λιθουανία 4
5. Λετονία 3
6. Λίχτενσταϊν 0