ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στα 3 νέα βιοκλιματικά σχολεία της Κατερίνης



Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους το Σεπτέμβριο του 2013
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή των τριών βιοκλιματικών δημοτικών σχολείων της Κατερίνης.

Αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης, ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αποκτά «πράσινα» σχολεία.

Ειδικότερα, με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, κατασκευάζονται τρία νέα σχολεία στην περιοχή Βατάν - Μυλαυλάκου, στην περιοχή Εθνικού Σταδίου (πίσω από τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού) και στην περιοχή της Αγίας Άννας.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες αναλυτικά: στο νέο βιοκλιματικό σχολείο που ανεγείρεται στην περιοχή της Αγίας Άννας, οι εργασίες έχουν φτάσει μέχρι αυτή τη στιγμή μέχρι την πλάκα του πρώτου ορόφου, ενώ στην περιοχή του Βατάν όλα είναι έτοιμα για ανάλογες εργασίες.

Επίσης, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο βιοκλιματικό σχολείο στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου και όπως τονίζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, όλες οι εργασίες προχωρούν κανονικά και δεν έχει σημειωθεί καμία καθυστέρηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, συνολικά για την κατασκευή των 3 βιοκλιματικών σχολείων, η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 11 εκατ. Ευρώ.

Τα τρία «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2013.