ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δράσεις και έργα στον δήμο Πύδνας - Κολινδρού



Συνέντευξη τύπου του δήμαρχου Βαγγέλη Πολύζου
Σε έργα του δήμου Πύδνας - Κολινδρού που είναι σε εξέλιξη, στις δανειακές υποχρεώσεις και στις οφειλές του δήμου αναφέρθηκε σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Βαγγέλη Πολύζος.

Ο κ. Πολύζος μίλησε αναλυτικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή του είτε έχουν να κάνουν με αναπτυξιακά έργα, είτε με διοικητικής φύσης θέματα όπως επίσης και για το δάνειο που ζήτησε τα πάρει ο δήμος, αίτημα το οποίο δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού ξεκίνησε την τοποθέτηση του με την κατάσταση που παρέλαβε όταν ανέλαβε. Οι συνολικές υποχρεώσεις μέχρι τις 31-12-2010 ήταν από τους πρώην τέσσερις δήμους 3. 292.479 ευρώ από τα οποία δόθηκαν από 1-1-2011 μέχρι 30-09-2012 1.353.359 ευρώ.

Ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία των δημοτικών ενοτήτων, ενώ δικαιολόγησε την απόφαση του να ζητήσει δάνειο ύψους 1,5 εκ ευρώ το οποίο απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως είπε το δάνειο θα το έπαιρναν για να γίνουν συγκεκριμένα μέτρα αναπτυξιακού και μη χαρακτήρα, και συγκεκριμένα παρεμβάσεις στην πλατεία Κολινδρού, στην ανακαίνιση και ενοικίαση εκ νέου του ξενοδοχείου Κολινδρού στην ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου Αιγινίου και στο πάρκο των Αλυκών.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε, από τους υπολογισμούς που έγιναν θα εξασφάλιζαν και τη δόση του δανείου.

Ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού αναφέρθηκε επίσης στα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 21 εκ ευρώ σε έργα που είναι υπό ένταξη ύψους 7 εκ. ευρώ καθώς επίσης και σε έργα από διάφορα προγράμματα όπως το LEADER, το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας καθώς και έργα μέσα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Ακόμη αναφέρθηκε στον θεσμό του Καλλικράτη λέγοντας πως δόθηκαν αρμοδιότητες στους ΟΤΑ χωρίς να συνοδεύονται από τους αναγκαίους πόρους.