ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πουλάνε το αίμα και τα όργανα τους για να επιβιώσουν!



 Νέοι άνθρωποι πουλάνε το αίμα τους για να επιβιώσουν!
Μη μας κάνει εντύπωση. Όταν το ίδιο το σύστημα έχει εμπορευματοποιήσει την υγεία με την στυγνή λογική του κέρδους και σλόγκαν "Ο έχων επιβιώνει, ο μη έχων αποβιώνει", τι περιμένει από τους εξαθλιωμένους και απελπισμένους πολίτες ;
Καί αίμα και νεφρά και οτιδήποτε άλλο θα πουλήσουν προκειμένου να...
εξασφαλίσουν μερικές μέρες επιβίωσης.
Από την άλλη οι ασθενείς συμπολίτες, μπροστά στην διάλυση όλων των δομών της δημόσιας υγείας καταφεύγουν οπουδήποτε προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση των αγαπημένων τους προσώπων, μιας και οι σημερινές διαλυμένες δομές υγείας δεν μπορούν να το κάνουν.
Πρέπει να αντιτάξουμε ένα πλέγμα κοινωνικής συλλογικής αλληλεγγύης παλεύοντας να ξαναστήσουμε ένα δημόσιο, αξιόπιστο σύστημα υγείας κόντρα στις προθέσεις των τροϊκανών λαμογιών που μας κυβερνούν.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Δεν Πληρώνω , αφενός έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος και κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης, αφετέρου παλεύει με κάθε τρόπο για ένα σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει δωρεάν, δημόσια , υψηλού επιπέδου υγεία  για όλους.
Πρέπει όλοι να παλέψουμε κόντρα στο κοινωνικό σύστημα που μας βλέπει σαν ασήμαντους αριθμούς.
Να περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση.
Το καπιταλιστικό σύστημα προτιμά να μας "αυτοκτονεί" ή να μας κλέβει το αίμα μας, τα όργανα μας, την αξιοπρέπεια μας.
 Για να ξαναγίνουμε άνθρωποι και όχι εμπορεύματα ή πηγές ανταλλακτικών οργάνων. Για ένα κοινωνικό σύστημα με κέντρο τον άνθρωπο.
Αντεπίθεση τώρα, για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Ομάδα Υγείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω
www.kinimadenplirono.gr

Η είδηση:

Νέοι άνθρωποι, αλλά και μεγαλύτεροι, δίνουν το αίμα τους όχι τόσο για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αλλά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας, για να επιβιώσουν, επενδύοντας στην ανάγκη για αίμα.
Όπως αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel, στην Πάτρα εκτυλίσσονται σκηνές που δεν τις χωράει ο νους, καθώς το αίμα είναι ένα αγαθό που δίνεται δωρεάν και είναι αποδεικτικό της ... ανθρωπιάς και της ευαισθησίας μας.
Η κατάσταση έχει περιέλθει σε γνώση των γιατρών και των συλλόγων αιμοδοτών που έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά με βάση τα οποία όταν κάποιος χρειάστηκε πολύ αίμα, για να καλυφθούν οι μονάδες αίματος που έλειπαν, αναζητήθηκαν και εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο αιμοδότες που παρουσιάζονταν στο νοσοκομείο ως εθελοντές, αλλά πληρώνονταν κανονικά από τους συγγενείς που ήταν σε πανικό και αναγκάστηκαν να κάνουν παζάρια με τους πωλητές αίματος.
Υπάρχει μάλιστα περιστατικό όπου έχει πωληθεί η μονάδα 300 ευρώ!

Πηγή:thebest.gr