Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από σταφύλι
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
850-100γρ. φιλέτα ψαριού φρέσκα ή κατεψυγμένα χωρίς πέτσα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ανάμικτα αποξηραμένα φρούτα
1/3 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού μαρμελάδα βερίκοκο
Ψημένο καστανό ρύζι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα ψαριού, εάν είναι κατεψυγμένα. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φιλέτα. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε τα φιλέτα ψαριού σε μια πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Εν τω μεταξύ μοιράζουμε τα σταφύλια στη μέση.
Προσθέτουμε τα σταφύλια,το μίγμα αποξηραμένων φρούτων, τα πράσινα κρεμμύδια, το βερίκοκο στο τηγάνι που ψήσαμε τα ψάρια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να μελώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα ψαριού.
Σερβίρετε τα φιλέτα ψαριού με καστανό ρύζι. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
850-100γρ. φιλέτα ψαριού φρέσκα ή κατεψυγμένα χωρίς πέτσα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ανάμικτα αποξηραμένα φρούτα
1/3 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού μαρμελάδα βερίκοκο
Ψημένο καστανό ρύζι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα ψαριού, εάν είναι κατεψυγμένα. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φιλέτα. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε τα φιλέτα ψαριού σε μια πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Εν τω μεταξύ μοιράζουμε τα σταφύλια στη μέση.
Προσθέτουμε τα σταφύλια,το μίγμα αποξηραμένων φρούτων, τα πράσινα κρεμμύδια, το βερίκοκο στο τηγάνι που ψήσαμε τα ψάρια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να μελώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα ψαριού.
Σερβίρετε τα φιλέτα ψαριού με καστανό ρύζι. Καλή Όρεξη!