Χταπόδι με μακαρονάκι
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
2 κιλά χταπόδι, να αποψυχθεί αν είναι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 ξυλάκι κανέλα
3 φλιτζάνια φρέσκιες ντομάτες σε κύβους ή 3 φλιτζάνια κονσέρβα ντομάτες, σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό μακαρόνακι ή πέννες
1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
2 κιλά χταπόδι, να αποψυχθεί αν είναι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 ξυλάκι κανέλα
3 φλιτζάνια φρέσκιες ντομάτες σε κύβους ή 3 φλιτζάνια κονσέρβα ντομάτες, σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό μακαρόνακι ή πέννες
1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα (δεν αφήνουμε να στεγνώσει το χταπόδι).
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και την κανέλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε το χταπόδι από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια μικρά.
Εν τω μεταξύ, στη κατσαρόλα που έχουμε μαγειρέψει το χταπόδι, προσθέτουμε τις ντομάτες και το ελαιόλαδο. Βράζουμε για 8-10 λεπτά την σάλτσα και προσθέτουμε μέσα το κομμένο χταπόδι.
Όσο η σάλτσα μας βράζει, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από τρεχούμενο νερό.
Όταν αρχίσει η σάλτσα να δένει προσθέτουμε τα μαγειρεμένα μακαρόνια και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε και το βούτυρο. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το ξύλο κανέλας.
Σερβίρουμε σε ένα ωραίο πιάτο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!
Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα (δεν αφήνουμε να στεγνώσει το χταπόδι).
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και την κανέλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε το χταπόδι από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια μικρά.
Εν τω μεταξύ, στη κατσαρόλα που έχουμε μαγειρέψει το χταπόδι, προσθέτουμε τις ντομάτες και το ελαιόλαδο. Βράζουμε για 8-10 λεπτά την σάλτσα και προσθέτουμε μέσα το κομμένο χταπόδι.
Όσο η σάλτσα μας βράζει, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από τρεχούμενο νερό.
Όταν αρχίσει η σάλτσα να δένει προσθέτουμε τα μαγειρεμένα μακαρόνια και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε και το βούτυρο. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το ξύλο κανέλας.
Σερβίρουμε σε ένα ωραίο πιάτο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!