ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο ΝΕΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ:"ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ". Δόση μέχρι το Νοέμβριο ή χρεοκοπία


Μίνι-εκβιασμός Σαμαρά: Δόση μέχρι το Νοέμβριο ή χρεοκοπία

Οι διατυπώσεις της συνέντευξης Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κρύβουν την ουσία. Εκτός από τη διατύπωση των θέσεων του.. "καλού μαθητή" ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει και έναν λεονταρισμό με στόχο να πιέσει για την εκταμίευση της δόσης.
Μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς εστιάζει στη ρευστότητα στο σύστημα και επισημαίνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Αν και η κίνηση να θέσει κόκκινη γραμμή αξιολογείται θετικά εν τούτοις η παρουσία των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Ελλάδα και η διαρκής παρακολούθηση του Γενικού Λογιστηρίου δίνει στους δανειστές καλύτερη εικόνα ίσως ακόμα και από αυτή που μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός...
Είναι πάντως σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν ανοίξει, όπως φαίνεται από τις εκθέσεις του IIF, τις δηλώσεις αξωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Επ αυτού προσπάθησε να τοποθετηθεί άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνοντας ότι δεν θα αποδόσουν τα μέτρα χωρίς νέα μειωση του χρέους.
Η Γερμανία τοποθετήθηκε στο τραπέζι με "δικαίωμα" καθώς ο Σόιμπλε επιτέθηκε στην Αθήνα για έλλειψη προόδου, ανατρέποντας το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μετά τις παρεμβάσεις της Άγκελα Μέρκελ η οποία συνέστησε χαμηλ΄τοερους τόνους με τη δράση "όποιος μιλάει για την Ελλάδα θα πρέπει να ζυγίζει καλά τα λόγια του".
Όπερ σημαίνει ότι αν και δημοσίως η Γερμανία δεν έχει τοποθετηθεί εν τούτοις έχει σαφή πολιτική καθυστέρησης των εξελίξεων. Ενώ μόλις έσπασε και το μορατόριουμ δηλώσεων.
όλα δείχνουν πως το παιχνίδι αρχίζει τώρα...
Το Sofokleousin.gr έχει καλύψει διεξοδικά το θέμα των διαπραγματεύσεων:
 IIF: Χρόνος και χρήμα αλλά όχι κούρεμα
Ντράγκι: Να κουρευτείτε μόνοι σας
Επιδιώκεται συμβιβασμός
Ο Σόιμπλε «πυροβολεί» πάλι την Ελλάδα


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz28RnSoCy9