ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Παραλία Κατερίνης : Αρχίζουν σήμερα oι διήμερες εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας




     Αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας ( 2nd Olympus ICSC 2012) που διοργανώνεται από το Παράρτημα Κατερίνης του ΑΤΕΙΘ στο ξενοδοχείο Mediterannean Village στην Παραλία Κατερίνης
Η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 8 το βράδυ και θα ακολουθήσει η ομιλία του προσκεκλημένου ομιλητή καθηγητή κ Ηρακλή Χαραλαμπίδη με θέμα : « Οι προοπτικές ανάπτυξης των Ελληνικών Λιμένων»
Ο κ. Ηρακλής Χαραλαμπίδης είναι Καθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομίας στη Σχολή Erasmus of Economics του Πανεπιστημίου του Ροτερνταμ και διευθυντής του Κέντρου Erasmus για Maritime Economics και Logistics (MEL). Είναι ο ιδρυτής και editor-in-chief των τριμηνιαίων δελτίων Οικονομικών της Ναυτιλίας και Logistics, που δημοσιεύονται από τον εκδοτικό οίκο Palgrave Macmillan. 

Έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, στο Cardiff University, και στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο στη Σουηδία. Είναι ο ιδρυτής της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις θαλάσσιες μεταφορές και τα λιμάνια και της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την έρευνα των μεταφορών (WCTR), καθώς και ένας από τους τρεις ιδρυτές της (1990) της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων της Ναυτιλίας (IAME). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν σχέση με τη ναυτιλία, την πολιτική λιμένων , και την εφοδιαστική των θαλάσσιων μεταφορών. 
Το έργο του έχει θέσει τις βάσεις για την ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική.
Το 2008, τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τα βιογραφικά των δύο άλλων προσκεκλημένων ομιλητριών:

Η κ Gyöngyi Kovács είναι Καθηγήτρια Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Hanken της Φινλανδίας, και διευθύντρια Ινστιτούτου για τα Ανθρωπιστικά Logistics( HUMLOG). Είναι συν-αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Ανθρωπιστικών Logistics και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (JHLSCM) και ευρωπαϊκή αρχισυντάκτης του περιοδικού International Journal of Physical Distribution και Logistics Management (IJPDLM).

Η κ Sirpa Kurppa είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο MTT της Φινλανδίας
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την Βιοτεχνολγία και την έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την Βιοοικονομία. Έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα για τη χρήση βιομάζας και την εφαρμογή των βασικών αρχών της αειφόρου ανάπτυξης στην αλυσίδα τροφίμων και ζωοτροφών και την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Συμμετέχει σε επιτροπές της Ε.Ε.για την αγροτική πολιτική ενώ είναι μέλος της Εθνικής Φινλανδικής επιτροπής για τα Τρόφιμα..