ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Οι εργασίες συνεχίζονται στο τμήμα της οδού Κίτρους

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι αστικές αναπλάσεις


Συστηματικά και με ταχείς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο των αστικών αναπλάσεων στην πόλη της Κατερίνης, που αλλάζει κυριολεκτικά την όψη των μέχρι πρότινος αισθητικά υποβαθμισμένων γειτονιών του κέντρου.
Οι εργασίες συνεχίζονται στο τμήμα της οδού Κίτρους, που οριοθετείται από τις οδούς Ζαλόγγου και Κασσάνδρου και συγκεκριμένα στα ακόλουθα κομμάτια:
* Στην Οδό Βακάλη (πρώην Γιαννιτσών), από τη συμβολή της Κασσάνδρου με την 19ης Μαΐου
* Από την α' πάροδο Κασσάνδρου μέχρι την οδό Κασσάνδρου
* Στην οδό Υψηλάντου
Οι εργασίες αφορούν την αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων και την τοποθέτηση νέων κρασπέδων.
Αξίζει να τονιστεί πως το σχέδιο των αστικών αναπλάσεων προβλέπει την κατασκευή άνετων πεζοδρομίων πλάτους πλέον του 1,60 m (από τα 0,80 εκατοστά έως το πολύ 1,10 m, που ήταν μέχρι πρότινος).
Η ανάπλαση των Αστικών θα γίνει με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα και με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για βιοκλιματικό σχεδιασμό που ξεκινά από την οδό Δ. Νίκα και φτάνει μέχρι την Αγία Αικατερίνη και την οδό Σβορώνου.
Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.000.000 ευρώ προέρχεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013", ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο και ο δημότης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ. Οι περιοχές που γίνονται οι παρεμβάσεις είναι στα Αστικά και στο κέντρο της πόλης σε συνολικά 32 οδούς.