Χοιρινές μπριζόλες με μήλα και κανέλα
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 μπριζόλες χωρίς κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο με μειωμένα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτρια μήλα ξινά, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ψήνουμε τις μπριζόλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6 λεπτά σε κάθε πλευρά. Όταν ροδοκοκκινίσουν τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια και το μείγμα με τη καστανή ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. Σερβίρουμε το μίγμα με τα μήλα και τις μπριζόλες σε ένα ωραίο πιάτο. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
4 μπριζόλες χωρίς κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο με μειωμένα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτρια μήλα ξινά, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ψήνουμε τις μπριζόλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6 λεπτά σε κάθε πλευρά. Όταν ροδοκοκκινίσουν τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια και το μείγμα με τη καστανή ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. Σερβίρουμε το μίγμα με τα μήλα και τις μπριζόλες σε ένα ωραίο πιάτο. Καλή Όρεξη!