ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜYΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

 


·        
Ν. Λαγδάρη 28 - Τ.Κ. 600 62 - Τηλ & Fax 2351041277 E-mail: sark08@otenet.gr - ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η Γιορτή Τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.
Η διήμερη εκδήλωση περιελάμβανε την αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και συνδέεται άρρηκτα με τη ζωή των ανατολικορωμυλιωτών. Καθώς και παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της εκδήλωσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου και να διασκεδάσουν με την παραδοσιακή ανατολικορωμυλιώτικη ορχήστρα, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης Καλλίοπη Τζουμέρκα Μπατάλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Μάντζιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μακρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνου Αλέξανδρος Καλτσίδης και ο Δήμαρχος της Μπιάλας Βουλγαρίας Αναστάς Τριανταφύλοφ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την προετοιμασία, το συντονισμό και την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης τα μέλη του σύλλογου για την εθελοντική τους προσφορά, τον Δήμο Κατερίνης για την κάλυψη του ήχου, τον Σύλλογο Ανατολικοθρακών Περίστασης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σεβαστής και όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο βοήθησαν στη μεγάλη αύτη προσπάθεια.