ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αποταμίευσης

"Στον κουμπαρά μας δε βάζουμε ό, τι μας περισσεύει αλλά τοποθετούμε τα όνειρά και τις επιθυμίες μας"


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επισκέφθηκαν σχολεία της Πιερίας, ενημερώνοντας για τα οφέλη της αποταμίευσης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας που έχει θεσμοθετηθεί σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.
Στην Κατερίνη φέτος ήταν η χρονιά των μαθητών της Ε' και ΣΤ' δημοτικού του 2ου δημοτικού σχολείου να πληροφορηθούν τα οφέλη της αποταμίευσης από την κα Καραδήμου, η οποία στην ομιλία της σημείωσε ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικογένεια, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες αποταμίευσης, όπως η μείωση της άσκοπης σπατάλης αγαθών.

"Όταν δεν ανάβουμε άσκοπα τα φώτα και δεν αφήνουμε το νερό της βρύσης να τρέχει χωρίς λόγο, κάνουμε οικονομία και παράλληλα αποταμίευση", ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Καραδήμου. Υπογράμμισε δε ότι αυτός είναι, διαχρονικά, ο στόχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να καλλιεργεί δηλαδή το αποταμιευτικό πνεύμα.

"Στον κουμπαρά μας δε βάζουμε ό, τι μας περισσεύει αλλά τοποθετούμε τα όνειρά και τις επιθυμίες μας". Στη φράση αυτή η κα Ράνια Καραδήμου υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κατερίνης συμπύκνωσε τη σημασία της αποταμίευσης.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νικόλαος Ναχόπουλος έκανε μία ιστορική αναδρομή στην εμφάνιση και διαδρομή του χρήματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ειδικότερα στη διαδρομή του ελληνικού νομίσματος από το τάλαντο, στο αθηναϊκό τετράδραχμο και από τη δραχμή του Όθωνα το 1833 έως και την κυκλοφορία του ευρώ το 2002.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα στελέχη του ΤΤ μοίρασαν κουμπαράδες στους μαθητές ενώ τέσσερις τυχεροί μαθητές κέρδισαν, μέσω κλήρωσης, στικάκια USB.