Υλικά
6 φτερούγες κοτόπουλου
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1κ.σ. ρυζάλευρο
1κ.σ. φυστικέλαιο
4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
2κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
Για τη σος (ανακατέψτε μαζί σε μπολ)
1/4 κούπας γλυκιά ταϋλανδέζικη chili sauce
2κ.σ. πικάντικη ταϋλανδέζικη sauce που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ (Sriracha, Sambal Oelek ή άλλη)
Εκτέλεση
1. Κόψτε τις άκρες από τις φτερούγες και χωρίστε κάθε μία στη μέση. Τρίψτε τις με το αλάτι, το πιπέρι και πασπαλίστε τις με το ρυζάλευρο.
2. Λιώστε τις σκελίδες του σκόρδου χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι και μόλις κάψει, βάλτε μέσα τις φτερούγες και τις σκελίδες του σκόρδου. Τηγανίστε τις μέχρι το κοτόπουλο να γίνει «χρυσό». Έπειτα, προσθέστε τη sauce, ανακατέψτε, ρίξτε μέσα το σουσάμι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να καλυφθούν όλα και η υφή της σάλτσας να είναι κολλώδης. Σερβίρετε αμέσως.