ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φιλέτο ψαριού με πατατοσαλάτα


Υλικά
800 γραμμ. μικρές πατατούλες ολόκληρες
4 φιλέτα ψαριού (ό,τι ψάρι βρείτε στην αγορά. μπακαλιάρο, σφυρίδα, τσιπούρα κ.λπ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμόλεμονιού
αλάτι  φρεσκοτριμμένο
 πιπέρι λίγο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε σχολαστικά τη φλούδα τους. Τις βράζουμε ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν.

Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το ψάρι για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού. Στραγγίζουμε καλά τις βρασμένες πατάτες και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε πρόχειρα σε κομμάτια όσο ακόμα είναι ζεστές. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψάρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.


Καλή όρεξη!

argiro.gr