Υλικά
225 γρ. βούτυρο225 γρ. ζάχαρη4 μεγάλα αυγά2 βανίλιες125 γρ. κουβερτούρα100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1 πρέζα αλάτι2 κ. σ. μαρμελάδα Κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα).
Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα. Αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 55' περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’.
Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, ζεσταίνουμε λίγο την μαρμελάδα, αλείφουμε το κέικ τριγύρω και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα
Tι καλύτερο για Τρίτη απόγευμα..
Καλή όρεξη!
argiro.gr