Υλικά:
- 400 γραμ. υβριστόν
- νερό
- λίγο αλάτι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
Για αλμυρό υβριστόν:
- κεφαλοτύρι ή τυρί φέτα
για γλυκό υβριστόν:
- ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το υβριστόν και το ρίχνουμε το βρασμένο νερό.
- Αφήνουμε το υβριστόν για 3'-4' περίπου να βράσει και μετά το στραγγίζουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε με αυτό το υβριστόν. Για το αλμυρό ρίχνουμε το κεφαλοτύρι ή τη φέτα και για το γλυκό την ζάχαρη με την κανέλα.