ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Πρόκριση της ομάδας του 2ου ΓΕΛ στη 2η φάση για την επιλογή μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2013




  Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο ΕΚΦΕ Πιερίας πραγματοποιήθηκε οτοπικός προκριματικός διαγωνισμός εργαστηριακών δεξιοτήτων στα μαθήματαΦυσικής, Χημείας και Βιολογίας για μαθητές ΓΕΛ. και ΕΠΑ.Λ. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την πρώτη φάση για την επιλογή μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών(EUSO 2013).

Από το διαγωνισμό προκρίθηκε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης αποτελούμενη από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου Καρατζιούλα Ευφροσύνη, Μαρώση Αστέριο και Μπήτου Ναυσικά υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους Παμπέρη Δημοσθένη, Φυσικού.
Η τριμελής ομάδα μαθητών θα μεταβεί στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου 2013 προκειμένου να μετάσχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (Πανελλαδικό επίπεδο) που θα διεξαχθεί στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας. Από τη φάση αυτή θα προκριθούν οι δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών(EUSO 2013) που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο από 17 ως 23 Μαρτίου 2013.
Από τη Διεύθυνση του 2ου Γενικού Λυκείου Κατερίνη