ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ετοιμάζονται να "φάνε" το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο



Η αποτίμηση των ομολόγων και τα αποτελέσματα της επαναγοράς θα κρίνουν την τύχη του 
Η μοίρα του Ταχυδρομικού Ταμειευτηρίου αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης των τραπεζιτών αυτές τις ημέρες καθώς όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ετοιμάζει την διάσπασή του και την πώληση του υγειούς τμήματος, στα πρότυπα της ΑΤΕbank. Αν και το εγχείρημα αυτό συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις και αντιστάσεις σε όλα τα επίπεδα όταν τέθηκε αρχικά το οικονομικό επιτελείο φέρεται διατεθειμένο να δοκιμάσει ξανά την τύχη του μετά...
την ολοκλήρωση του προγραμματος επαναγοράς ομολόγων.

 Όπως αποκάλυψαν στο Sofokleousin.gr καλά πληροφορημένες πηγές το ΤΤ δεν έχει ελεγχθεί ακόμα από το Ταμείο Χριματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ η επιθεώρηση από την Τράπεζα της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. 

Σημείο κλειδί για την τύχη του ΤΤ είναι η τρύπα ή η υπεραξία που θα προκύψει από την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ελληνικών ομολόγων που διαθέτει η τράπεζα. Η συμμετοχή του ΤΤ στο νέο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θεωρείται βέβαιαη, λόγω πολιτικών επιλογών, οπότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη συναλλαγή αυτή θα καθορίσει την εθστάθεια της τράπεζας κα τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. 

Από sofokleousin