ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ : Ημερίδα με θέμα «Ενδοσχολική Βία»


 
  Την  Τετάρτη 21.11.2012 και ώρα 18:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα  « Ενδοσχολική Βία » εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την εκδήλωση αυτή συνεργάστηκε ο Σύλλογος γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου με την Διεύθυνση  και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας (Σ.Σ.Ν.Πιερίας).
 
Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννης ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Κων/νος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Δημήτριος ΖΙΩΓΑΝΑΣ.
Εισηγήσεις στην Ημερίδα έκαναν με τη σειρά τους: ο Αντιπρόεδρος του ΣυλλόγουΓονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου κ. Χαράλαμπος ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗΣ με θέμα:(Ενδοσχολική Βία η οπτική των γονέων), ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του (Σ.Σ.Ν.Πιερίας)  κ. Αθανάσιος ΧΑΡΙΣΗΣ με θέμα: (Οι διαστάσεις της Ενδοσχολικής Βίας). Και  η  Ψυχολόγος Μάστερ στην εκπαίδευση ενηλίκων Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ν. Πιερίας Διδα Ελένη ΡΙΝΤΟΥ με θέμα: ( Ενδοσχολική βία Ο σχολικός εκφοβισμός)
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσίας τους η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου κα. Τσιμήτρη Μαρία η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα. Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κονταριώτισσας κ. Κων/νος Χότζιας  ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Εφέσου κ. Δημήτριος Κατηρτζής ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου κ. Μπικιαρόπουλος Νικόλαος η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Κονταριώτισσας κα. Σμαρώ Αγαθόγλου, ο Δ/ντής του Λυκείου Κονταριώτισσας κ. Αθανάσιος Βρακόπουλος πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πολλοί γονείς. Στο τέλος έγινε γόνιμος διάλογος με αποτέλεσμα όλοι να φύγουν ικανοποιημένοι δίνοντας υπόσχεση πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει όχι μόνο να επαναλαμβάνονται   αλλά και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση κι από άλλα σχολεία.