ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι τραπεζίτες μίλησαν. Η ανακεφαλαίωση δεν σημαίνει και χορηγήσεις δανείων!!! ..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΠΑΤΡΙΩΤ???Οι τραπεζίτες μίλησαν. Η ανακεφαλαίωση δεν σημαίνει και χορηγήσεις δανείων!!!
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα οδηγήσει το πιστωτικό σύστημα σε σταθεροποίηση και σε ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής του επάρκειας, οι οποίοι επλήγησαν από τη συμμετοχή των τραπεζών στη διαδικασία «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων.
Ωστόσο, τα κεφάλαια που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αναμένεται να "μεταφραστούν" σε νέες χορηγήσειςΗ ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και η πιστωτική επέκταση που θα την συνοδεύσει θα προέλθει από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, την σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και την δυνατότητα εξόδου των τραπεζών στην διατραπεζική αγορά.
Το βασικό αυτό συμπέρασμα προέκυψε από την σημερινή συζήτηση που αφορούσε τις τραπεζικές εξελίξεις στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας». Όπως ανέφερε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχαήλ Μασουράκης, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση δεν δημιουργούν νέα δάνεια (νέες χορηγήσεις). Μόνον εάν γυρίσουν οι καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, γεγονός που θα συμβεί με μαζική μορφή όταν αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, θα υπάρξει δυνατότητα ενίσχυσης την πιστωτικής επέκτασης, πρόσθεσε ο κ.Μασουράκης.
Αναφερόμενος στη διαδικασία επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων που ξεκίνησε χθες εκτίμησε ότι θα πετύχει, επισημαίνοντας ότι τα hedge funds θα έχουν σημαντικά κέρδη. Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς είπε ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που προσεγγίζει το 20%, θα συνεχιστεί τουλάχιστον για 1,5 ακόμη έτος, μέχρι να επέλθει η οικονομική σταθεροποίηση από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management Θεόδωρος Κρίντας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που θα παρουσιαστούν στο τραπεζικό σύστημα δίνοντας έμφαση στην διαχείριση της συνολικής σχέσης του πελάτη, στον επανασχεδιασμό των μοντέλων χορηγήσεων και στην αξιοποίση του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2E6psVHU4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.